Vastuullisuus ohjaa toimintaamme jatkuvasti

Tavoitteenamme on kehittyä entistä vastuullisemmaksi liikkumisen kumppaniksi. Siksi teemme työtä vastuullisen toiminnan kehittämiseksi jatkuvasti niin ympäristön, ihmisten kuin kestävän liikkumisen puolesta.

Ympäristövastuu

Vastuullisuus_ymparisto_1000x1000Ympäristöystävällisyys ja päästöjen vähentäminen ovat tärkeitä arvoja ja vaatimuksia sekä meille ALD:lla, että myös asiakkaillemme. Olemme asiakkaidemme tukena ohjaamassa liikkumista entistä ympäristöystävällisempään suuntaan, ja suosimme vähäpäästöisiä vaihtoehtoja myös omassa toiminnassamme.

Olemme myös mukana autoalan ja valtion välisessä, vapaaehtoisessa Green deal -ilmastosopimuksessa, joka tähtää henkilöautoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Sopimuksen tavoitteet tukevat liikenteelle asetettujen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, ajoneuvojen energiatehokkuuden parantumista sekä biopolttoaineiden ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistymistä.

Sosiaalinen vastuu

Vastuullisuus_csr_1000x1000 Ihmiset ja sosiaalinen vastuu ovat kaiken toimintamme  keskiössä. Asiantunteva henkilöstömme on arvokkain  voimavaramme, joka on saanut toistuvasti kiitosta myös  asiakkailtamme. Toimintatavoillamme pyrimme jatkuvasti vaikuttamaan positiivisesti henkilöstötyytyväisyyteen ja työturvallisuuteen, jonka vaikutus näkyy myös asiakkaittemme arjessa.

Haluamme kantaa kortemme kekoon myös yhteiskunnan heikommassa asemassa olevien puolesta henkilökuntamme vapaaehtoistyön voimin. Koko henkilökuntaa koskeva vapaaehtoistyön ohjelma käynnistettiin Suomessa vuonna 2021 ja sen kautta henkilökuntamme pääsee antamaan auttavan kätensä ja konkreettisesti tekemään hyvää työaikana. Ohjelman avulla tuemme apua tarvitsevia lapsia ja nuoria, tuomme liikkumispalveluita kaikkien saataville sekä suojelemme luontoa yhdessä tekemällä. Vapaaehtoisohjelma käynnistyi ensin Hope ry:n kanssa, mutta laajeni pian kattamaan myös Stadin safkan avustustyön. Lue Stadin safka -avustustyöstä lisää täällä.

Osana vastuullinen Kesäduuni -kampanjaa haluamme kantaa vastuumme nuorten työllistämisestä, sekä tarjota nuorille arvokasta kokemusta heidän työuransa alkutaipaleella. Vuonna 2021 olemme sijoittuneet neljänneksi Vastuullinen Kesäduuni -kilpailun Pienet ja Keskisuuret Yritykset -sarjassa. Kesätyöntekijät antoivat äänensä kuulua ja arvioivat kesätyökokemustaan ALD:llä muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.  

Kestävät liikkumisen ratkaisut

Vastuullisuus_liikkuminen_1000x1000Meidän roolimme ALD:lla on tukea ja konsultoida asiakkaitamme, jotta heidän on helpompi siirtyä kohti entistä ympäristöystävällisempää liikkumista. Autamme yrityksiä vähentämään autoilun päästöjä muun muassa konsultoimalla vähäpäästöisemmistä autovalinnoista, sekä antamalla neuvoja kaikissa sähköautoiluun liittyvissä kysymyksissä.

Kannustamme vahvasti myös henkilöstöämme valitsemaan vähäpäästöisiä liikkumisen vaihtoehtoja oman autopolitiikkamme kautta. Olemme lisänneet sähköautojen latauspisteiden määrää toimitilojemme yhteydessä, ja myös oma logistiikkamme kulkee sähköpakettiauton voimin. Vähäpäästöisemmän autoilun lisäksi kannustamme työntekijöitämme entistäkin ympäristöystävällisempään liikkumiseen työsuhdepyöräedun avulla.

Ota yhteyttä
010 404 00
Autoalan Green Deal
Olemme mukana autoalan ja valtion välisessä Green deal -ilmastosopimuksessa, joka tähtää henkilöautoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. LUE LISÄÄ
Green_deal_logo_teksi_RGB
EcoVadis -kultamitali
ALD Automotive on saanut kultamitalin kansainvälisessä EcoVadis -vastuullisuusarvioinnissa, joka pisteyttää yrityksiä eri vastuullisuuskategorioissa. LUE LISÄÄ

Ecovadis_Godmedal