AJANKOHTAISIA AIHEITA

13kesä

Uusi ulottuvuus vapaaehtoisohjelmaan – ruoka-apua sähköpakettiautolla

Uusi ulottuvuus vapaaehtoisohjelmaan – ruoka-apua sähköpakettiautolla

ALD:n viime vuonna käynnistynyt vapaaehtoisohjelma tarjoaa yhtiön työntekijöille mahdollisuuden kuljettaa Stadin safkan ruokakassit perille Helsingissä. Kuljetukset hoidetaan ympäristöystävällisesti sähköpakettiautolla.

ALD:n koko henkilökuntaa koskeva vapaaehtoistyön ohjelma käynnistyi Suomessa vuonna 2021. – Ohjelma antaa henkilökunnalle mahdollisuuden ojentaa auttava käsi ja tehdä työajalla konkreettisesti hyvää. Tuemme ohjelman kautta apua tarvitsevia lapsia ja nuoria, tuomme liikkumispalveluita kaikkien saataville sekä suojelemme luontoa yhdessä tekemällä, markkinointipäällikkö Laura Takala taustoittaa. Vapaaehtoisohjelma käynnistyi ensin Hope ry:n kanssa, mutta laajeni pian kattamaan myös Stadin safkan avustustyön. 

Hävikkiruokaa apua tarvitseville

-Käytännössä meidän työntekijämme hyppäävät auton rattiin ja kuljettavat ruoka-avun Stadin safkan hävikkiterminaalista avun tarvitsijoille ympäri Helsinkiä. Mielestäni Stadin safkan toiminta nivoutuu hienosti yhtiömme vastuullisuusstrategiaan, etenkin kun voimme tuoda ALD:n  sähköpakettiauton avulla helpotusta avuntarvitsijoiden elämään. Tähän auttamisen muotoon oli helppo lähteä mukaan, Key Accounts Team Lead Anton Ryytty kertoo.

Takala kiittääkin Stadin safkaa erinomaisesta ohjeistuksesta ja henkilöstön perehdytyksestä. - Heidän konseptinsa on ollut helppo nivoa osaksi työntekijöidemme työpäivää. Kun alun perin lähdimme rakentamaan vapaaehtoisohjelmaa, yllätyimme siitä, miten haastavaa oli löytää sellaiset yhteistyökumppanit, joiden tapa auttaa oli yhdistettävissä ja monistettavissa mahdollisimman monen ihmisen arjen tekemiseen.

Enemmän konkretiaa vastuullisuustyöhön

Takala ja Ryytty arvostavat sitä, että ALD:ssä vastuullisuus on jalkautettu sanoista teoiksi ja että vastuullisuusohjelman kautta koko henkilöstöllä on konkreettinen keino tehdä hyvää. – Toivottavasti yhä useampi yritys eläisi todeksi arvonsa ja strategiset vastuullisuusviestinsä, Takala haastaa.

Mikä Stadin safka?

Stadin safka on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän toimintaa, jossa välitetään vapaaehtoisvoimin kauppojen ja elintarviketeollisuuden lahjoittamaa ruokaa helsinkiläisille ruoka-aputoimijoille, jotka puolestaan tarjoavat sitä ihmisille ruokailuissa ja ruokajaoissa. Tavoitteena on saattaa monipuolista ruoka-apua eri puolille Helsinkiä, lisätä helsinkiläisten hyvinvointia ja pienentää ilmastovaikutuksia ruokahävikkiä hyödyntämällä. Lue lisää

Ota yhteyttä
010 404 00