Latausratkaisut

Ennen sähköauton valintaa työsuhdeautoksi on hyvä ottaa huomioon tarjolla olevat latausmahdollisuudet.

Kotilataus

Kotilatauspiste hankitaan automallin sekä autoilijan autoedun perusteella.

Tarjolla olevissa sähköautomalleissa on käytössä muutamia eri latausstandardeja, eli eri nopeuksilla ja erilaisin liittimin tapahtuvia lataustapoja. 

Autoilijan autoedusta riippuen on suositeltavaa valita joko käyttöetuun sopiva edullisempi ja yksinkertaisempi latauslaite, tai vapaaseen autoetuun sopiva älylatauslaite. Älylatauslaite huolehtii automaattisesti ladatun sähkön veloittamisen kauttamme suoraan työnantajaltasi, sekä palauttaa lataukseen käytetyn energian kustannukset kiinteistön sähkölaskun maksajan tilille.

Kotilatauslaitteen voi joko ostaa suoraan itse, tai liittää osaksi kauttamme hankittavan auton leasingsopimusta. Vuodesta 2021 alkaen kotilatauslaite on mahdollista lisätä auton lisävarusteisiin asennuskuluineen uuden auton tilauksen yhteydessä. Kotilatauslaite on tällöin autokohtainen lisävaruste, jonka voi ostaa itselleen auton palautuessa tai palauttaa auton mukana.

Mikäli autoilijalla on ALD Automotiven omistama tai hallinnoima auto ja latauskulut halutaan ohjata suoraan leasingyhtiölle, suosittelemamme latausoperaattorit ovat yhteistyökumppanimme Virta tai Plugit.

Asiakasyritys päättää aina edun tarjoamisesta autoilijalle, varmistathan siis asian ensin työnantajaltasi. Yritys voi päättää joko pelkän laitteen hyväksymisestä varusteisiin, tai hyväksyä laitteen lisävarusteeksi asennuskuluineen. Yritys voi myös päättää olla hyväksymättä latauslaitetta osaksi auton lisävarusteita.

Mikäli yrityksesi hyväksyy latauslaitteen lisäyksen lisäksi myös asennuskulut, kokonaiskustannuksen tulee olla tällöin kokonaisuudessaan tilaushetkellä tiedossa ja laskun tulee saapua meille autolaskun mukana tai latauslaitetoimittajaltamme Virralta tai Plugitilta. Auton tilauksen jälkeen latauslaitetta ei voi leasingsopimukselle kesken kauden lisätä.

Jos maksat latauslaitteen asennuskulut itse, voit hakea verottajalta kotitalousvähennystä asennustyöstä.

Latauslaitteen huolto, korjaus, päivitykset, latauslaiteyrityksen erikseen veloittamat palvelumaksut tai irroitus/siirto uuteen osoitteeseen eivät sisälly leasingsopimukseen, vain itse laitteen tai laitteen ja asennuksen kustannus.

Autoilija on aina kotilatauslaitteen tilaajana ja hänen tulee varmistaa laitteen soveltuvuus omaan käyttöönsä sekä tarvittavat luvat kiinteistön omistajalta, työnantajalta, sekä leasingyhtiöltä ennen autotilausta. 

Toimitilalataus

Toimitilojen latauslaitteet saattavat olla joko työnantajan tai kiinteistön omistamia ja ylläpitämiä. Tarkista aina ensin työnantajaltasi, onko toimitilassa jo valmiiksi latauslaitteita ja mitä toimenpiteitä niiden käyttö edellyttää sähköauton latauksen ja maksun osalta. 

Vapaassa autoedussa kaikki auton käyttämisestä aiheutuvat kulut sisältyvät verotusarvoon mukaan lukien lataussähkö. Toimipisteen latauslaitteiden operaattorista riippuen saat käyttöösi RFID-lukijan tai voit ladata mobiilisovelluksen, jonka avulla voit kuitata sähköauton latauksen ja lasku ohjautuu työnantajalle.

Myös käyttöedulla tai omalla autolla ajavien autoilijoiden latausetu työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä on verottajan päätöksen mukaan verovapaata vuosina 2021-2025.
Yritys voi silti edelleen velvoittaa, että käyttöedulla tai omalla autolla ajava maksaa lataussähköstä kulutuksen mukaan. Monissa latauspisteissä on mahdollisuus syöttää taustalle oma luottokortin numero, jolloin lataussähkön veloitus tapahtuu suoraan luottokortilta käytön mukaan. Vaihtoehtoisesti lasku voidaan ohjata yritykselle, joka sitten veloittaa sähköt autoilijalta. Sovi aina ensin työnantajasi kanssa, miten toimitilalatauksen osalta tulee toimia, kun lataat sähköä toimitilan latauspisteestä.

Mikäli laskut halutaan latauskulujen osalta ohjata suoraan leasingyhtiölle, suosittelemamme latausoperaattorit ovat yhteistyökumppanimme Virta tai Plugit. Palvelu soveltuu kaikille ALD Automotiven hallinnoimille ja omistamille autoille.

Julkinen lataus

Suomessa julkista latausta tarjoavat muun muassa Virta ja Plugit, joiden latausverkosto on käytettävissä ALD Electric -palvelun kautta. Muita palveluntarjoajia ovat muun muassa Fortum Charge & Drive, Liikennevirta, S-ryhmä, Kesko, Lidl, Tesla sekä Parkkisähkö. Lataushinnat julkisissa latauspisteissä vaihtelevat riippuen latausoperaattorista. Lataamisen hinta voi latauspisteestä riippuen perustua joko minuuttipohjaiseen tai kilowattituntipohjaiseen hinnoitteluun ja kertamaksuun. Jotkut paikat tarjoavat myös ilmaista latausta. 

Latauspalvelun hinta (tai mahdollinen maksuttomuus) on nähtävillä latauspisteillä, palveluntarjoajan mobiilisovelluksessa ja internetsivuilla. Julkisten latauspisteiden käyttö vaatii kunkin palvelun mobiilisovelluksen lataamisen puhelimeen tai palveluntarjoajalta tilattavan RFID-lukijan. Sovellukset löytyvät sovelluskaupoista: App Store ja Google Play. Paljon liikkuvan sähköautoilijan kannattaa ladata puhelimeensa kaikkien latausta tarjoavien yritysten sovellukset. Näin latauspaikat ja niiden hinnat löytyvät helposti kaikkialla. 

Palveluun liitetään auton haltijan luottokortti, jolloin maksut menevät automaattisesti luottokorttiveloituksena. Virran tai Plugitin palvelua käytettäessä maksut ohjautuvat RFID-tunnuksen tai sovelluksen kautta suoraan ALD:lle. Varmistathan aina erikseen työnantajaltasi, voidaanko julkisessa latauksessa käytettävä sähkön energiamaksu veloittaa työnantajalta ja miten tämä käytännössä tapahtuu.

ALD Automotive_ social_media_post

Ota yhteyttä
010 404 00