Schneider Electric

Schneider Electric vaihtaa työsuhdeautot sähköisiin yhteistyössä ALD:n kanssa

Schneider Electric Finlandille energianhallinta ja kestävä kehitys ovat tärkeitä strategisia painopisteitä. Ei siis ihme, että he ovat edelläkävijöitä myös vastuullisessa autopolitiikassaan, jota toteutetaan ALD Automotiven leasing-ratkaisujen avulla.

ALD_Automotive_Schneider-Electric_600x400

Autoilu sähköiseksi vuoteen 2030 mennessä

Energianhallinnan ja automaation asiantuntijayritys Schneider Electricin tavoitteena on taata kaikkialla maailmassa energiansaanti kestävästi ja tehokkaasti. Vastuullisen autopolitiikan kehittäminen tukee olennaisesti yrityksen strategiaa, eikä ole ihme, että autopolitiikassa suositaan erityisesti sähköautoja.

”Meillä on tavoitteena saada yrityksemme autoilu kokonaan sähköiseksi vuoteen 2030 mennessä kansainvälisen Climate Groupin EV100-hankkeen mukaisesti”, kertoo HR Business Partner Miika Halmetoja, joka vastaa Schneider Electric Finlandilla oman roolinsa ohella myös autopolitiikasta.

Halmetoja on mukana kehittämässä autoilun sähköistämistä myös ALD Automotiven Customer Advisory Boardissa, joka kiinnittää erityistä huomiota vastuullisiin autoiluratkaisuihin.

Sähköauto työsuhdeautona yleistyy vaiheittain

Suomessa Schneider Electricillä on käytössään noin 150 ajoneuvoa, joista puolet on työsuhdeautoja. Autokannan sähköistäminen tapahtuu vaiheittain leasing-sopimusten aikataulujen mukaan, jotta se käy mahdollisimman sujuvasti.

Tällä hetkellä sähköautoja ja lataushybridejä on käytössä melkein kolmekymmentä ja tilauskannassa tulossa toistakymmentä lisää. Schneider Electricin autopolitiikka ohjaa sähköisten ratkaisujen suuntaan, joten ei liene ihme, että uusista leasing-tilauksista perinteisillä käyttövoimilla toimivia on lähinnä enää vain osa hyötyajoneuvoista.

”Ihmisillä tahtoo olla edelleen ennakkoluuloja siitä, miten sähköautot sopivat heidän käyttötarpeisiinsa ja arkeensa. Nykyiset latausratkaisut ovat madaltaneet kynnystä ja parantaneet sähköauton käyttömukavuutta huomattavasti. Yleensä viimeistään sähköautoa koeajaessa mieli muuttuu, kun ajomukavuus, ajon helppous ja auton välitön vääntö tekevät vaikutuksen”, Halmetoja kertoo.

Tulevaisuuteen kannattaa investoida nyt

Kestävän kehityksen edelläkävijänä ja sähköautojen latausratkaisujen tarjoajana Schneider Electricillä ollaan valmiita investoimaan tulevaisuuteen nyt, ja se tehdään muun muassa tarjoamalla henkilöstölle mahdollisuuksia tehdä kestäviä valintoja autoilussaan.

”Olemme halunneet saada muutoksen aikaan tarjoamalla ihmisille houkuttelevia ratkaisuita pakotteiden sijaan. Se voi vaatia yritykseltä hiukan enemmän vaivaa tai kustannuksia, mutta meidän mielestämme se on kannattavaa tässä tilanteessa”, Halmetoja avaa yrityksen politiikkaa.

Schneider Electricilla on luonnollisesti sähköautojen latausratkaisut hallussa omastakin takaa, mutta latausratkaisujen tarjoaminen myös ALD:n kautta on ollut tervetullut ratkaisu, sillä se yksinkertaistaa esimerkiksi laskutusta. Halmetoja kiittää hyvää yhteistyötä ALD:n kanssa.

”ALD:n kanssa olemme hoitaneet asioita hyvässä yhteishengessä ja ongelmatilanteetkin on aina saatu hoidettua rakentavasti. Helppoutta arkeen tuo se, että palvelut laskutetaan yhdellä laskulla.”

Tutustu ALD Electric -palvelukokonaisuuteen

Ota yhteyttä
010 404 00