Huoltoleasing

Huoltoleasing on vaivattomin ja riskittömin autorahoitusmuoto yritysautoiluun.

Autorahoitus voidaan yleisesti järjestää joko lainalla, osamaksulla tai autoleasingilla. Leasingin muotoja ovat mm. huoltoleasing, rahoitusleasing, vaihtoleasing ja siirtoleasing. 

Huoltoleasingin edut

Huoltoleasing on pelkkää rahoitusleasingia joustavampi auton rahoitusmuoto, sillä rahoitusleasing ei tyypillisesti sisällä huoltoja ja normaalista kulumisesta aiheutuvia korjauksia. Huoltoleasingissä ALD Automotive omistaa leasingautot ja kantaa riskin jäännösarvoista. 

  • Huoltoleasing ei sido käyttöomaisuutta taseeseen. 
  • Vuokralleottajalla on käytössään aina uusi auto, jonka huollot ja korjaukset ovat ammattilaisten käsissä.
  • Työsuhdeautoilijan valittavana ovat kaikki merkit ja mallit, yrityksen autopolitiikan salliessa. 
  • ALD:n ammattilaiset auttavat kehittämään yritykselle sopivan, kustannustehokkaan ja palkitsevan autopolitiikan.
  • ALD Automotiven asiakkaan ei tarvitse huolehtia auton jälleenmyyntiarvosta ja arvon alenemisesta. Leasingsopimuksen päättyessä auto palautetaan ja ALD huolehtii auton myynnistä.

Huoltoleasingsopimus tehdään kolmeksi tai neljäksi vuodeksi ja sopimuskauden päättyessä sopimusta voidaan useimmiten jatkaa. Huoltoleasing-autorahoitus ei aiheuta yllättäviä kustannuksia yritykselle. Leasingvuokra sisältää määräaikaishuollot, normaalista kulumisesta aiheutuneet korjaukset, renkaiden kausivaihdot ja sopimustyypin mukaan myös sijaisauton huoltojen ajaksi.

Omistus vai leasingautot? 

Kun yritys omistaa ajoneuvon, se kirjataan kiinteäksi omaisuudeksi taseessa. Kun yritys ostaa ajoneuvon luotolla, rahoitus kirjataan vieraaseen pääomaan ja korko rahoituskuluihin. ALD Automotiven tarjoamassa huoltoleasingissä yritys ei omista ajoneuvoa, vaan liisaa sen, jolloin taseeseen ei kirjata rahoitusta. Kun on aika uusia autoa, asiakasyrityksen ei enää tarvitse huolehtia ajoneuvon myynnistä. Huoltoleasingissä ALD kantaa riskin jälleenmyyntiarvon vähenemisestä.

Ota yhteyttä
010 404 00