Renkaat

Kaikkiin ALD Automotive huoltoleasingautoihin kuuluu sekä kesä- että talvirenkaat. Myös renkaiden vaihtotyöt sekä normaalista kulumisesta aiheutuneet renkaiden uusinnat kuuluvat sopimukseen. Rengasrikoista, kuten renkaiden puhkeamisista ja kiinniajoista aiheutuvat renkaiden uusinnat eivät sisälly leasingvuokraan.

Varaa aika renkaanvaihtoon

Työsuhdeautosi renkaat voi vaihdattaa Euromasterin ja Vianorin rengaspisteissä. Jos et muista missä renkaat ovat säilytyksessä, seuraa Vianorin tai Euromasterin varauslinkin ohjeita. Sieltä käy selville missä pisteessä renkaat on säilytyksessä ja varaus ohjautuu oikeaan paikkaan.

 Ota renkaanvaihtoon mukaan mahdolliset kesärenkaiden lukkopultit ja tarvittava lukkopulttiavain (löytyy yleensä auton takakontista). Huomioithan, että rengassäilytys ei sisälly automaattisesti leasingsopimukseen. Voit tarkistaa yrityksesi yhteyshenkilöltä tai yrityksesi autopolitiikasta rengassäilytyksen toimintaohjeet.

Koska vaihdan renkaat?

Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. 

Talvirenkailla kannattaa ajaa niin kauan, kun yöpakkasia on tiedossa. On myös hyvä huomioida alueellisesti vaihtelevat sääolosuhteet. Renkaiden kausivaihdon kanssa ei kannata kiirehtiä etenkään silloin, jos suunnitelmissa on automatka pohjoiseen.

Mitä tulisi huomioida ennen renkaanvaihtoa?

Netistä aikaa varattaessa kannattaa huomioida, että varaa ajan oikeaan toimipisteeseen, etenkin jos renkaat ovat säilytyksessä rengasliikkeessä.

Renkaanvaihtoon tullessa kannattaa tarkistaa, onko autoon olemassa kahdet pultit/mutterit ja missä sijaitsee mahdollinen lukkopultin avain.

Koska renkaat pitää uusia?

Renkaiden kunto kannattaa tarkistuttaa renkaanvaihdon yhteydessä. Myös rengaspaineita tulee seurata säännöllisesti.

Määräyksissä edellytetään talvirenkailta vähintään 3,0 mm urasyvyyttä rengaskuvion pääurien leveydeltä. Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 mm.

Työsuhdeautojen renkaat on varustettu kulumisen ilmaisimin. Kun uran pohjalla oleva ilmaisin on samassa tasossa pintakuvion kanssa, tulee rengas uusia. Rengassarjojen uusimiset hoituvat renkaanvaihdon yhteydessä, mikäli siihen on tarvetta. Ilmoita mahdollisesta rengassarjan uusimisesta ajanvarausta tehdessäsi. Rengasliikkeet pyytävät hyväksynnän renkaiden uusimiseen ALD Teknisestä palvelusta.

Ota yhteyttä
010 404 00