Viinitie

Tavoitteena hiilineutraalius – Viinitie Oy valitsi sähköautot leasingilla

Vuonna 2003 perustettu Viinitie Oy tuo maahan muun muassa laadukkaita viinejä ja oluita. Viinitie ei tee valikoiman laadun suhteen kompromisseja, ja samaa vastuullista laatuasennetta he noudattavat muussakin tekemisessään. Viinitie on myös maailman ensimmäisten viinitoimijoiden joukossa nollannut oman hiilijalanjälkensä. Osana tätä työtä myös autokantaan kohdistui vaihtopainetta – ja siinä apuun tuli ALD Automotive.

Viinitie_600x400

”Kyllä sähköisten ajoneuvojen leasing ALD Automotiven kautta oli meille aivan oikea ratkaisu. Kun autoasiat ovat ALD:n hoidossa, me saamme keskittyä omaan bisnekseen”, Viinitie Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Toni Immanen kertoo.

Täyssähköautot auttoivat saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteen

Yhteistyö alkoi pakettiautosta, mutta laajeni pian myös työsuhdeautoihin. Kaikki yrityksen omassa käytössä olevat autot ovat nyt täysin sähköisiä. Raskaan tavarankuljetuksen logistiikkakumppanin auto puolestaan kulkee biodieselillä. Myös Immasen oma hybridi on hankittu ALD Yksityisleasingin kautta.

”Meidän kunnianhimoisena tavoitteenamme on olla ensimmäinen hiilineutraali alkoholitoimija Pohjois-Euroopassa. Kannustamme myös tuottajia ja yhteistyökumppaneitamme panostamaan vastuullisuuteen. Tekemällä asioita vahvasti etukenossa tiukentuva lainsäädäntö ei aiheuta meille ongelmia”, Immanen avaa Viinitien vastuullisuusperiaatteita.

Sähköautoilu lähtee asenteiden muuttamisesta

Sähköautoiluun siirtymisen ensimmäinen askel oli asennemuutos Viinitien henkilöstön parissa. Kaikki kuitenkin ymmärsivät hyvin yrityksen hiilineutraaliustavoitteet ja olivat pian yhtä mieltä sähköautoiluun siirtymisestä.

”Kyllä se sähköautoilu on asennekysymys. Kuinka monta sähköautolle soveltumatonta Lapin keikkaa yhdelle ihmiselle ihan oikeasti vuoden aikana tulee?” Immanen kuvaa perusteluita ja jatkaa:

”ALD:n valinnassa edesauttoi ALD Switch -palvelun tarjoama laina-automahdollisuus. Jos se Lapin keikka pääsee yllättämään, perinteisellä käyttövoimalla valittu auto on käytettävissä tarvittaessa. Se oli osalle meistä ratkaiseva tekijä, vaikka aika harvoin sitä mahdollisuutta loppujen lopuksi on käytetty.”

Työsuhdeautoissa kuljettajien mieltymykset otettiin huomioon, ja he kävivätkin koeajamassa useita vaihtoehtoja. ALD:n monipuolinen valikoima ja merkkiriippumattomuus helpottivat leasingkumppanin valintaa.

Auton lataaminen on helppo yhdistää suunnitelmalliseen toimintaan

”Kannattavassa tavarankuljetuksessa kaikki perustuu suunnitteluun. Reittisuunnitteluun on helppo yhdistää myös auton lataaminen, vaikka lounastauon yhteydessä. Parinsadan kilometrin toimintasäde riittää hyvin, kun ajaa suunnitelmallisesti”, toteaa Immanen.

Viinitien toimitilojen sisäpihalla on latauspiste , joten lataaminen on todella vaivatonta ja edullista. Yrityksen käytössä oleva Citroën ë-Jumpy latautuu vartissa päivän ajoja varten, joten latauksen sovittaminen päivän menoihin ei tuota vaikeuksia.

Kokemukset sähköautoista poikkeuksetta hyviä eivätkä kustannuksetkaan päätä huimaa

Sähköautoilun etuina Viinitiellä on huomattu erityisesti ajomukavuus ja äänitaso sekä välitön voimansiirto.

”Sähköpakettiauto on niin hiljainen, ettei sitä usko! Ja ajomukavuus on absoluuttista, auto kiihtyy hyvin, eikä ole vaihteista johtuvaa nykimistä. Olemme myös huomanneet, että sähköautot ovat myös paljon vähemmän huollossa”, Immanen kertaa sähköautoilun etuja.

Sähköautojen kokonaiskäyttökustannuksissa Immanen ei huomaa juurikaan eroa aiemmin käytettyihin, perinteisiin käyttövoimaratkaisuihin. Polttoainekuluissa säästyy huomattavasti rahaa, varsinkin kun ajoa tulee paljon.

”Itse en vaihtaisi enää polttomoottoriautoon”, Immanen kehuu.

Ota yhteyttä
010 404 00