Työsuhdeauton vienti ulkomaille

Tutustu alla oleviin asioihin suunnitellessasi ulkomaan matkaa leasingautollasi.

Matka EU-alueen sisäpuolella 

  • Tarvitset rekisteriotteen teknisen osan aina kun matkustat pois Suomesta. Rekisteriotteen voit hankkia Trafin sähköisistä palveluista tästä linkistä  tai katsastustoimipaikalta. Ajoneuvon rekisteröintitodistuksen teknisen osan voi tulostuttaa katsastusasemalla asioiva henkilö, joka on merkitty auton omistajaksi tai haltijaksi. Mikäli henkilö ei ole auton omistaja tai haltija, täytyy hänellä olla mukanaan auton omistajalta/haltijalta valtakirja rekisteriotteen teknisen osan tulostuttamista varten. Asioivan henkilön henkilöllisyys tarkastetaan eli henkilöllisyystodistus tulee olla mukana.
  • Jos matkustat Suomesta johonkin toiseen EU- tai ETA-maahan ja sinut on rekisteröity auton kakkoshaltijaksi, et tarvitse maastavientivaltakirjaa. Voit tarkistaa rekisteriotteesta ja Trafista, kuka on rekisteröity kakkoshaltijaksi.
  • Jos sinua ei ole merkitty auton kakkoshaltijaksi, tarvitset maastavientivaltakirjan. Maastavientilupaa voit hakea täyttämällä maastavientihakemuksen. Veloitamme maastavientiluvasta palveluhinnastomme mukaisen maksun.
  • Lisäksi tarvitset työnantajasi hyväksynnän maastaviennille.

Matka EU-alueen ulkopuolelle

  • Tarvitset rekisteriotteen teknisen osan aina kun matkustat pois Suomesta. Kohdassa Matka EU-alueen sisäpuolella, löydät ohjeet sen hankkimiseen. 
  • Kun matkustat Suomesta EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle tarvitset aina maastavientiluvan leasingautollesi. Maastavientilupaa voit hakea täyttämällä maastavientihakemuksen. Veloitamme maastavientiluvasta palveluhinnastomme mukaisen maksun.
  • Lisäksi tarvitset Green Cardin, jonka voit tilata vakuutusyhtiöstä. Mikäli autosi on vakuutettu ALD Täysvakuutuksella, voit pyytää Green Cardin tästä osoitteesta axa@crawco.fi Varmista vakuutuksesi kattavuus erityisesti Venäjällä, Valkovenäjällä ja Ukrainassa.  
  • Lisäksi tarvitset työnantajasi hyväksynnän maastaviennille.

Auton vienti Venäjälle

Venäjän tulli on vapauttanut Axus Finland Oy:n (ALD Automotive) omistamat autot vakuusmaksusta. Auton käyttäjän tulee olla rekisteröitynä auton haltijaksi. Tämä on ALD:llä yleinen käytäntö, mutta tarkista vielä auton rekisteriotteesta, että nimesi näkyy auton muu haltija tietona.

Lisätietoja auton maastaviennistä ja ulkomailla matkailusta löydät Euroopan komission verkkosivuilta. 

Ota yhteyttä
01040400