Työsuhdeauton vienti ulkomaille

Kun suunnittelet leasingautollasi matkaa ulkomaille, tutustu alla oleviin ohjeisiin.

Ennen matkaa

Jos matka on Pohjoismaiden (Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska) ulkopuolelle, tarvitset maastavientiluvan ALD Automotivelta. Maastavientilupia voidaan myöntää enintään kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan. Toistaiseksi emme myönnä maastavientilupia Ukrainaan, Valko-Venäjälle tai Venäjälle.

Pyydä työnantajaltasi lupa auton maastavientiin.

Tarvitset paperisen rekisteriotteen teknisen osan aina, kun matkustat autolla Suomen ulkopuolelle tai Ahvenanmaalle. Rekisteriotteen teknisen osan voit hankkia Trafin sähköisestä palvelusta tästä linkistä tai katsastustoimipaikalta. Auton rekisteröintitodistuksen teknisen osan voi tulostuttaa katsastusasemalla asioiva henkilö, joka on merkitty auton omistajaksi tai haltijaksi. Auton haltijatiedot voi tarkistaa Trafin sivuilta.

Mikäli et ole merkittynä auton 2. haltijaksi, tarvitset ALD Automotivelta valtakirjan, jolla saat noudettua rekisteriotteen teknisen osan rekisteröintejä tekevältä katsastusasemalta.

Saat maastavientiluvan ja edellä mainitun valtakirjan seuraavasta osoitteesta: asiakaspalvelu@aldautomotive.com. Ilmoita viestissä: nimesi, auton rekisterinumero, matkustuskohdemaa, matkustusajanjakso sekä maastavientiluvan toimitusosoite. Saat pian sähköpostissa maastavientiluvan sekä mahdollisen valtakirjan rekisteriotteen teknisen osan noutamista varten. Veloitamme maastavientiluvasta palveluhinnastomme mukaisen maksun.

Muista myös Green Card

Green Card eli todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta on suositeltavaa ottaa mukaan aina, kun automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina, Valko-Venäjä ja Venäjä. ALD Täysvakuutukseen ei toistaiseksi myönnetä Green Cardeja Ukrainaan, Valko-Venäjälle tai Venäjälle.

Mikäli leasingautosi on vakuutettu ALD Täysvakuutuksella, voit pyytää Green Cardin osoitteesta: axa@crawco.fi. Muussa tapauksessa tilaa Green Card omalta vakuutusyhtiöltäsi. Lisätietoja Green Cardista saat Liikennevakuutuskeskukselta.

Tutustuthan ennen matkaa maakohtaisiin liikennesääntöihin ja muihin vaatimuksiin, sillä vastaat siitä, että ajoneuvo ja sen käyttö on maakohtaisten lakien mukainen. Lisätietoja auton maastaviennistä ja ulkomailla matkailusta löydät esimerkiksi Euroopan komission verkkosivuilta.

Jäikö jotain epäselväksi? Asiakaspalvelumme auttaa sinua arkisin numerossa 010 404 2503.

Ota yhteyttä
010 404 00