Yritysautoilua Suomessa vuodesta 1979

Roomaa ei rakennettu yhdessä yössä, ihan niin kuin ei ALD Automotiveakaan. Taustalla on pitkä historia ja vuosikymmenten kokemus Suomen yritysautoilukentässä. Matka nykyhetkeen on monivaiheinen ja menestyksekäs. Kurkistetaan hieman ajassa taaksepäin. 


40 vuotta yritysautoilua Suomessa

Suomessa ALD Automotive on taivaltanut menestyksekkäästi jo 40 vuotta yritysautoilun parissa. Toiminta aloitettiin Shell Leasing -nimellä 1.3.1979. Maailmanlaajuiselle Shell-konsernille autoleasingpalveluiden aloittaminen oli suomalainen innovaatio. Toiminnan alkaessa leasingpalveluita mainostettiin seuraavasti: "Nyt alkaa Suomen laajin autoleasingpalvelu. Kaikki merkit, kaikki mallit." Tämä teema on säilynyt toiminnan lähtökohtana, ALD Automotiven kautta on edelleen saatavissa kaikki Suomeen maahantuotavat automerkit ja -mallit. 

Nimenvaihdoksia 1990-luvulla 

1990-luvun alussa Shell halusi keskittää toimintaansa Suomessa ja leasingpalvelut myytiin Ford Motor Companylle vuonna 1994. Yhtiö muutti nimensä AFL Leasingiksi. 1990-luvulla yhtiö osti Keskolta Suomen Volkswagenin leasingkannan ja Amerilta Moottorialan Luoton Toyota- ja Citroën-kannat.

Vuoden 1994 jälkeen yrityksen nimi on muuttunut peräti neljä kertaa. Leasingpalveluita on tarjottu AFL Leasing -nimen jälkeen nimillä Hertz Leasing, Axus Finland ja Hertz Lease. 

2000-luvulla ALD Automotive ja NF Fleet

Vuoden 2003 helmikuussa omistajaksi tuli ranskalainen, euroalueen kolmanneksi suurin yrityspankki Société Générale. Pankki omisti jo tuolloin ALD Automotive -nimisen autoleasingketjun, joten yrityskaupan yhteydessä toiminta jatkui ALD Automotive -nimellä Suomessa. ALD Automotiven maailmanlaajuinen autokanta ylitti ensimmäistä kertaa historiallisen miljoonan ajoneuvon rajan joulukuun lopussa 2013. ALD Automotive on maailmanlaajuisesti kolmanneksi ja Euroopan toiseksi suurin huoltoleasingyhtiö.

”Saavutimme miljoonan auton rajan asiakaslähtöisen toiminnan ja sitoutuneen henkilöstön avulla. Maailmanlaajuinen autokantamme kasvoi viime vuonna, vaikka markkinoiden muilla päätoimijoilla kehitys oli tasainen. Erityisen ripeää kasvu on ollut viimeisen neljän vuoden aikana, sillä maailmanlaajuinen autokantamme kasvoi viidenneksen verrattuna vuoteen 2010. Ratkaisevat menestystekijät yritysautoilussa perustuvat jatkossa uusiin tuoteinnovaatioihin ja sähköisiin työkaluihin”, sanoo ALD Automotiven toimitusjohtaja Pekka Kivinen.

Vuonna 2006 aloitti toimintansa ALD Automotiven ja Nordea Rahoituksen yhteisyritys NF Fleet Oy. NF Fleet tarjoaa huoltoleasingpalveluita Nordean pankkikanavassa kaiken kokoisille yrityksille. Huoltoleasingpalveluita tarjotaan myös A1 huoltoleasing -nimellä autoliikekanavassa. 

Oma vähittäismyynti ALD Carmarket

Yhtiö on jo 1980-luvulta pitänyt yllä omaa vähittäismyyntikanavaa, jonka kautta osa palautuvista leasingautoista myydään suoraan kuluttajille. Shellin automyynti aloitti toimintansa Helsingin Sörnäisissä, missä oli tilaa noin 25 autolle. Isommat toimitilat löytyivät sittemmin Vantaan Petikosta, missä vietettiin avajaisia vuonna 1985. 1990-luvulla perustettiin toinen myyntipiste Tikkurilaan, vaihtoautoliikkeitä toimi myös maakunnissa kauppiasvetoisesti.

Vähitellen yrityksen tilat Petikossa alkoivat käydä vähittäismyynnin ja leasingpalveluiden tarpeisiin riittämättömiksi. Niinpä ALD Automotive muutti vuonna 2000 nykyisiin tiloihinsa Vantaan Koivuhakaan, Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Tuusulantien tuntumaan. AutoAirportiksi nimetty autokauppakeskus koostuu kolmesta autoliikkeestä ja yhdestä huoltoasemasta. 

Leasingkäytöstä palautuvia autoja myydään nykyään ALD Automotiven omistamissa ALD Carmarket -liikkeissä Vantaalla ja Tampereella.

ALD Automotive vahvisti ykkösasemaansa Suomessa kesällä 2014

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi 8. heinäkuuta 2014 yrityskaupan, jossa 100 % Easy
Km:n osakekannasta siirtyi ALD Automotiven omistukseen. Myyjänä oli Suomen valtion omistama
erityistehtäväyhtiö Governia. Yrityskaupan myötä ALD Automotive toteutti kansainvälistä kasvustrategiaansa ja nousi Suomessa selkeästi suurimmaksi autojen huoltoleasingia harjoittavaksi yhtiöksi.

Yritysjärjestely oli erittäin merkittävä, koska se yhdisti ainutlaatuisella tavalla kahden omalla toimialallaan johtavan yrityksen huippuosaamisen työsuhde- ja tuotantoautoissa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Kaupan myötä ALD Automotive sai ainutlaatuista asiantuntemusta räätälöityjen ratkaisujen tarjoamisesta julkisella sektorilla. Kauppa vahvisti myös konsernin asemaa hyötyajoneuvojen leasing- ja hallinnointipalveluissa. 

Ota yhteyttä
010 404 00