ALD blogi

5 vinkkiä: Näin järjestät latausasiat yrityksesi työsuhdesähköautoille

5 vinkkiä: Näin järjestät latausasiat yrityksesi työsuhdesähköautoille

Suositellaanko yrityksesi autopolitiikassa sähköautoja, mutta latausasiat mietityttävät yhä työsuhdeautoilijoita ja ovat sähköauton valinnan esteenä? Et ole yksin ongelman kanssa. Tässä ALD:n viisi vinkkiä siihen, miten latauksen järjestäminen on helppoa.

1. Kirjaa latausratkaisujen tukeminen selkeästi yrityksen autopolitiikkaan

Jotta yrityksesi edistäisi sähköautoilua kokonaisvaltaisesti, kannattaa latausratkaisujen tukeminen kirjata selvästi myös autopolitiikkaan. Esimerkiksi auton lisävarusteisiin voi lisätä tuen kotilatauslaitteille asennuskuluineen uuden työsuhdeauton tilauksen yhteydessä, kunhan ne sopivat autopolitiikassa määriteltyihin hintarajoihin.

Katso, miten voimme auttaa autopolitiikan laatimisessa >>

2. Muista toimitilalataus – auto latautuu helposti työpäivän aikana

Työpaikan pihassa sähköauto on helppo ladata työpäivän aikana. Jos haluat, että työsuhdeautojen latauksen laskutus onnistuu ALD:n kautta, kannattaa toimitilalataus järjestää yhteistyökumppaneidemme Virran tai Plugitin kautta. Ammattilaiset hoitavat latauspisteiden kartoituksen ja asennuksen luotettavasti ja varmasti.

Jos yrityksesi toimii tiloissa, joissa kiinteistön omistaja tarjoaa latausratkaisuja muiden operaattorien kuin Virran tai Plugitin kautta, kuluja ei välttämättä voi laskuttaa ALD:n kautta. Asia kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kiinteistön omistajalta, sillä toimitilalataus on kätevä etu kaikille työntekijöille.

Lue lisää toimitilalatausratkaisuista >>

3. Helpota laskutusta yhdistämällä vapaa autoetu ja älykäs kotilatauslaite

Vapaassa autoedussa kaikki auton käyttämisestä aiheutuvat kulut sisältyvät verotusarvoon, mukaan lukien lataussähkö. Jotta kotilatauksesta aiheutunut sähkönkulutus voidaan todentaa ja erottaa muusta kotitalouden kulutuksesta, vaaditaan kotilatauslaitteelta älykkyyttä. Käyttöetuautoilijat eivät älykästä laitetta tarvitse, sillä kotilatauksen kulut eivät kuulu edun piiriin.

Virran ja Plugitin älylatauslaitteet huolehtivat siitä, että ladattu sähkö veloitetaan automaattisesti suoraan yritykseltäsi. Lataukseen käytetyn energian kustannukset palautetaan kiinteistön sähkölaskun maksajan tilille. Helppo ja huoleton valinta on tilata kotilatauslaitteiden asennus kauttamme, yhtenä uuden auton lisävarusteena.

Lue lisää kotilatausratkaisuista >>

4. Helpota julkista latausta yhteistyökumppaneidemme avulla

Ilman koti- tai toimitilalataustakin voi aivan hyvin sähköautoilla, jos kodin tai vapaa-ajan kohteiden yhteydessä on latausmahdollisuuksia. Esimerkiksi ruokakauppojen ja ostoskeskusten pihoissa on yleensä latauspisteitä, jolloin auto saa virtaa ostosten tekemisen yhteydessä helposti. Palveluntarjoajilla on toki omat latauskarttansa netissä, mutta hyvä yleispalvelu on latauskartta.fi, josta näkyy kattavasti latauspaikat.

Yhteistyökumppaneinamme toimivat Virta, Plugit ja ABC-lataus, joilla on jo kattava latauspisteverkosto ympäri Suomen. ABC-latauksen, Virran tai Plugitin palvelua käytettäessä maksut ohjautuvat RFID-tunnuksen tai sovelluksen kautta suoraan ALD:lle ja laskutetaan yritykseltä kuukausilaskutuksen yhteydessä.

Lue lisää julkisen latauksen ratkaisuistamme >>

5. Sisällytä latausratkaisut ALD Electric -sopimukseen

Kun sisällytät työsuhdeautojen latausratkaisut osaksi ALD Electric -sopimusta, maksut hoituvat kätevästi samalla kuukausilaskulla kuin kaikki muutkin yrityksesi työsuhdeautoilun kulut. Sinun ei myöskään tarvitse perehtyä tämän enempää erilaisiin latausratkaisuihin, vaan voit luottaa siihen, että ALD hoitaa kilpailutukset ja muun taustatyön puolestasi.

Lue lisää ALD Electric -palvelusta >>