ALD blogi

ALD auttaa autoilun päästöjen vähentämisessä

ALD auttaa autoilun päästöjen vähentämisessä

Päästöjen vähentäminen on välttämätöntä, mutta mistä yritys voi aloittaa? ALD:n asiantuntijat auttavat paitsi päästöseurannassa ja -raportoinnissa, myös konkreettisten toimien suunnittelussa.

Päästöjen vähentämistä kannattaa miettiä autokantaa uusiessa

Ihan ensimmäisenä päästöjen vähentäminen kannattaa aloittaa olemassa olevan autokannan keskiarvopäästöjen kartoittamisella. Isoissa yrityksissä, joilla on paljon autoja, ei yksittäisten autoilijoiden päästöihin pystytä välttämättä suoraan vaikuttamaan, vaan on tarkkailtava keskiarvoja. Jos autokannan keskiarvopäästöt näyttävät kuitenkin olevan korkealla, yrityksen autopolitiikalla voidaan ohjata uusien autojen hankinnassa kohti vähäpäästöisempiä malleja.

ALD:n asiantuntijat auttavat mielellään konsultoimalla autopolitiikan kehittämisessä sekä vähäpäästöisten autojen valinnassa. Oikealla autopolitiikan ohjauksella autoilun kokonaispäästöt alkavat vähitellen pienenemään autokannan uusiutumisen myötä. 

”Parhaiten päästöjen optimoiminen onnistuu, kun autot valitaan käyttäjiensä todellisten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lataushybridin valinnasta tavoiteltava päästöjen vähennys toteutuu vain, kun auton lataaminen on käyttäjälle helppoa ja mahdollista niin kotona kuin työpaikallakin”, muistuttaa ALD:n avainasiakaspäällikkö Susanna Eronen.

Oikeanlainen raportointi auttaa seuraamaan ja ohjaamaan yrityksen päästökehitystä

Kun yrityksen olemassa olevan autokannan nykytila on kartoitettu ja linjauksia päästötavoitteista tehty, on aika siirtyä seuraamaan toimenpiteiden tehokkuutta. ALD voi tuottaa erilaisiin tarpeisiin vastaavia raportteja, joiden avulla voit helposti seurata ja mitata päästövähennysten etenemistä ja onnistumista. Päästöraportointi on monessa yrityksessä jo edellytys osana laajempaa ympäristöraportointikokonaisuutta.

Autokantaraportointi, polttoaine- ja latausraportit, kilometriraportointi ja TCO-raportointi auttavat kaikki muodostamaan kokonaiskuvaa autokannan nykytilasta ja tulevaisuuden muutoksesta. Tarvittaessa ALD voi tuottaa myös päästöraportointia asiakkaan tarpeisiin.

ALD tukee omassa autopolitiikassaan vähäpäästöisyyttä

Uskomme vakaasti, että vastuullisuutta viedään parhaiten eteenpäin esimerkin voimalla. Siksipä ALD tukee omassa autokannassaan vähäpäästöisyyttä:

•    Toimitilalataus on arkipäivää, ja myös henkilökunnan omiin kotilatauspisteisiin kannustetaan ja niitä tuetaan. Uudet tilattavat työsuhdeautot ovat täyssähköautoja.
•    ALD on mukana suomalaisen autoalan Green Deal -ilmastosopimuksessa. 
•    Vuonna 2022 ALD Automotive saavutti hopeamitalin kansainvälisessä EcoVadis -arvioinnissa sijoittuen parhaaseen neljännekseen EcoVadiksen arvioimien yritysten joukossa.
•    Lisäksi ALD Switch -palvelua käyttävien asiakkaiden sijaisautokäyttöä kompensoidaan istuttamalla puita ReForest Finlandin kanssa.