ALD blogi

Hyötyajoneuvojen leasing on helpompaa kuin luulit – lue asiantuntijan vinkit eri ratkaisujen hyödyistä

Hyötyajoneuvojen leasing on helpompaa kuin luulit – lue asiantuntijan vinkit eri ratkaisujen hyödyistä

Hyötyajoneuvon hankkimiseen leasingilla liittyy useita hyötyjä, jotka ovat monille tuntemattomia. ALD:n hyötyajoneuvojen asiantuntija Daniel Borseti kertoo kaiken tarpeellisen myynnin ja takaisinvuokrauksen sekä hallinnointipalvelun mahdollisuuksista yrityksellenne.

Myynti ja takaisinvuokraus (sale and leaseback) vapauttaa pääomaa kertaheitolla

Myynti ja takaisinvuokraus tarkoittaa sitä, että ALD ostaa yrityksenne hyötyajoneuvot ja liisaa ne teille takaisin. Yrityksenne saa vapautettua pääomaa kertaheitolla ja koska tällä hetkellä käytettyjen autojen hinnat ovat korkealla, auton myynnistä vapautuva pääoma voi yllättää iloisesti.

ALD:n ostohinta voi olla ajoneuvon markkinahinta tai sitten sen voi sitoa rahoituksen loppuvelkaan. Jos auton markkinahinta olisi esimerkiksi 10 000 euroa myyntihetkellä, mutta sen rahoitusratkaisussa loppuvelkaa olisi jäljellä 12 000 euroa, auton myynnistä jäisi yritykselle 2 000 euroa velkaa. Näissä tapauksissa ostohinta voidaan sitoa rahoituksen loppuvelkaan, jolloin ajoneuvo saadaan velattomaksi ja kokonaan realisoitua.

Myynti ja takaisinvuokraus helpottaa siirtymistä leasingiin

Myynnin ja takaisinvuokrauksen etuihin kuuluu paitsi pääoman vapautus, myös autoihin liittyvien kulujen muuttuminen ennakoitaviksi ja helposti budjetoitaviksi, aivan kuten normaalissa leasingratkaisussa. Saatte autoillenne kaikki leasingpalvelun edut, kuten monipuoliset huoltoleasingpalvelut.

Myynti ja takaisinvuokraus soveltuu uudehkoille ajoneuvoille, sillä auto saa olla korkeintaan 5 vuotta vanha tai 200 tuhatta kilometriä ajettu siinä vaiheessa, kun se leasingsopimuksen päätyttyä palautuu ALD:lle. Auton pitää myös olla ollut arvonlisäverovähennyskelpoisessa käytössä.

Hallinnointipalvelu vapauttaa henkilöstöresursseja ja tuo leasingin lisäpalvelut

Mikäli auto ei sovellu myynti- ja takaisinvuokrauspalveluun esimerkiksi ikänsä vuoksi, se voidaan siirtää hallinnointipalvelun piiriin. Tässä palvelumallissa ajoneuvon omistajuus ei siirry, mutta sen hallinnointi siirtyy ALD:lle. Hallinnoitaviin ajoneuvoihin voit saada samat lisäpalvelut kuin leasingautoihin. 

Hallinnointipalvelu vapauttaa yrityksesi henkilöstöresursseja, sillä ALD:n ammattilaiset hoitavat auton hallinnoinnin. Ajoneuvo löytyy samasta hallinnointi- ja raportointiportaalista kuin yrityksen leasingautot. Myös laskutus ja asiakaspalvelu tulevat samalta luukulta.

Realisointipalvelu helpottaa vaihtamista uuteen

Mikäli haluat vaihtaa hyötyajoneuvosi leasingratkaisuun, mutta yrityksesi autot eivät kuulu myynnin ja takaisinvuokrauksen ehtojen piiriin, ALD:n realisointipalvelu voi ostaa autot. Ne myydään ALD Carmarketissa ja ALD:n ammattilaiset pyrkivät saamaan ajoneuvoistasi parhaan mahdollisen hinnan. 

Realisointi voidaan ajoittaa niin, että tilattuasi uuden leasingajoneuvon, voit käyttää vanhaa, kunnes uusi on saapunut.

Ratkaisu räätälöidään yrityksesi tarpeiden mukaan

Todellisuudessa harvan yrityksen kaikki autot soveltuvat suoraan hallinnointipalvelun tai myynnin ja takaisinvuokrauksen ehtoihin. Uusimmat autot voidaan takaisinvuokrata, vanhemmat siirtää hallinnointiin tai realisoida. ALD:n periaatteena on löytää jokaiselle asiakkaalle paras mahdollinen ratkaisu!

Kiinnostuitko? Lue lisää hyötyajoneuvojen leasing-palvelusta >>