ALD blogi

10 syytä vaihtaa sähköpakettiautoon

10 syytä vaihtaa sähköpakettiautoon

Sähköisten hyötyajoneuvojen määrä liikenteessä kasvaa vauhdilla ja sähköisiä tonniluokan pakettiautoja on jo hyvin saatavilla. Kokosimme kymmenen hyvää syytä harkita sähköisiin hyötyajoneuvoihin siirtymistä.

1.    Sähköpakettiautot sopivat monenlaiseen käyttöön. Parhaiten ne soveltuvat kaupunkiajoon, jossa päivän ajomatka on keskimäärin 200 kilometriä. Ajokantama vaihtelee hiukan merkeittäin ja malleittain. Pitkille ajomatkoille kannattaa kartoittaa latausmahdollisuudet etukäteen ja varautua myös lataustaukoihin.

2.    Valtio tukee vähäpäästöisiä ratkaisuja. Hankintatuen voi saada myös leasingautoihin ainakin vuoden 2024 loppuun asti. Uuden ajoneuvon autoveroa ei sähköautoista peritä ja sähköisten ajoneuvojen käyttövoimavero on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi dieselverrokkien.

3.    Sähköpakettiautot saa ladattua kätevästi ja edullisesti yrityksen omassa pihassa silloin kun ne eivät ole ajossa, jos oman latauspisteen asentaminen on mahdollista. Lakikin sanelee, että kaikilla yli kymmenelle autolle tarkoitetuilla ei-asuinkiinteistöjen pysäköintialueilla pitää olla sähköauton latausmahdollisuus vuoden 2024 loppuun mennessä.

4.    Julkinen sähköautojen latausverkosto laajenee huimaa vauhtia samalla kun sähköiset henkilöautot yleistyvät. Samat liittimet ja laitteet käyvät pakettiautojenkin lataamiseen. Niinpä pakettiauton voi ladata vaikka kahvi- tai lounastauolla samoissa latauspisteissä kuin henkilöautotkin.

5.    Muihin käyttövoimavaihtoehtoihin verrattuna sähköpakettiautot ovat edullisempia paitsi verotukseltaan, myös muilta käyttökustannuksiltaan. Polttoainekustannuksiin verrattuna lataaminen on edullinen vaihtoehto.

6.    Sähköpakettiautoissa on vähemmän liikkuvia ja kuluvia osia, joten ne vaativat vähemmän huoltoa. Niinpä ne viettävät huollossa ja pois ajosta vähemmän aikaa kuin perinteisten käyttövoimien pakettiautot.

7.    Kaupunkiajossa hiljaiset ja lähipäästöttömät sähköpakettiautot parantavat viihtyvyyttä ja ilmanlaatua.

8.    Tonniluokassa löytyy ladattavia vaihtoehtoja jo useimmilta automerkeiltä. Tiesitkö, että ladattavat pakettiautot ovat lähes poikkeuksetta täyssähköisiä, sillä ladattavia hybridipakuja ei juuri ole tarjolla?

9.    Sähköautolla ajaminen on helppoa ja mukavaa! Henkilökuntaa ei tarvitse kouluttaa erilaiseen ajotapaan, sillä sähköautolla ajaminen on kuin ajaisi todella hyvällä automaattivaihteisella pakettiautolla.

10.    Vastuullisuuspisteet kotiin! Yrityksen brändille tekee hyvää, kun pystytään näyttämään, että vihreät valinnat ovat osa arkipäivää.

Onko sähköisten hyötyajoneuvojen hankkiminen ajankohtaista? Soita meille 010 404 00 tai jätä yhteydenottopyyntö niin etsimme teidänkin yrityksellenne parhaat ratkaisut.