ALD blogi

Suosituimmat työsuhdeautomerkit ja -mallit 2018

Suosituimmat työsuhdeautomerkit ja -mallit 2018

Kurkistamme ALD:n asiakkaiden työsuhdeautojen top 10 listaan ja sen taakse

Katsahdus viime vuoden suosituimpiin työsuhdeautoihin osoittaa, että vahvat merkit pitävät edelleen pintansa, mutta Škoda on valloittanut kärkisijat eri malleillaan. Kärkiviisikosta löytyvät niin Škoda, Volkswagen, Volvo kuin Audi ja BMW. Kärkikymmenikön jälkimmäisellä puoliskolla suosiossa seuraavat Mercedes-Benz, Ford, Toyota, Nissan ja Opel. ALD:n Top 10 -listan sijoituksiin ei tullut muutoksia vuoteen 2017 verrattuna.

Top 10 automerkit 2018 (suluissa sija vuonna 2017):

 1. Škoda (1.)
 2. Volkswagen (2.)
 3. Audi (3.)
 4. Volvo (4.)
 5. BMW (5.)
 6. Mercedes-Benz (6.)
 7. Ford (7.)
 8. Toyota (8.)
 9. Nissan (9.)
 10. Opel (10.)

Toissa vuoteen verrattuna muutoksia on tapahtunut ennen kaikkea automallien välisissä sijoituksissa. Škoda Octavia pitää edelleen kärkisijaa, minkä lisäksi Superb on noussut toiseksi sijalta neljä ja Kodiaq kolmanneksi sijalta yhdeksän. Mallivertailussa Volkswagen Passat ja Audi A4 seuraavat yhä tukevasti Škodan kannoilla. BMW 5 on parantanut sijoitustaan pari pykälää kuudenneksi, ja Volvon V60 on tehnyt nousun kärkikymmenikköön.

Top 10 Automallit 2018 (Suluissa Sija Vuonna 2017):

 1. Škoda Octavia (1.)
 2. Škoda Superb (4.)
 3. Škoda Kodiaq (9.)
 4. Volkswagen Passat (2.)
 5. Audi A4 (3.)
 6. Bmw 5-Sarja (8.)
 7. Volkswagen Golf (6.)
 8. Volvo V60 (15.)
 9. Volvo V90 (5.)
 10. Audi A3 (11.)

Škodan suosiota selittää todennäköisesti hyvä hinta-laatusuhde, ja Kodiaqin loikka kytkeytyy mallin lanseerausvaiheeseen. Kuten autoilijoiden valinnat näyttävät, Škodan inhimillinen hinta ei tarkoita liikaa kompromisseja sen enempää luotettavuudessa, varustelutasossa kuin ajofiiliksessä. Asiakaspalvelutiimimme luonnehtii, että usein sopivan työsuhdeauton valinnassa luotetaan tuttuun ja turvalliseen automalliin. Omia kulutustottumuksia ei välttämättä lähdetä haastamaan, vaikka omaan autoiluun olisikin tullut muutoksia.

Käyttövoima puhuttaa

Tänä päivänä työsuhdeauton valintaan vaikuttaa myös käyttövoimavaihtoehtojen lisääntyminen. Perinteisten bensa- ja dieselautojen rinnalle on tullut sähkö- ja kaasuautoja. Vaihtoehtoiset käyttövoimat herättävätkin monissa kiinnostusta, mutta yli puolet ALD:n uutena rekisteröidyistä henkilöautoista kulkee edelleen dieselillä, joskin osuus pieneni toissa vuodesta viime vuoteen noin seitsemän prosenttiyksikköä.

Käyttövoima Osuus kaikista uusrekisteröidyistä Muutos 2018/2017
%
Muutos 2018/2017
%-yks
Diesel 54,40 % -18 % -7 %
Bensa 32,50 % 19 % 7 %
Kaasu 1,90 % 12 % 0 %
Hybrid 2,90 % -22 % -1 %
PHEV 7,70 % 4 % 1 %
Sähkö 0,50 % 47 % 0 %
PHEV+Hybrid + Sähkö 11 % -4 % 0 %

 

Dieselin päästöistä on uutisoitu mediassa näkyvästi, mikä varmasti vaikuttaa autoilijoiden mielikuviin. Osittain on luontevaa, että uusien vaihtoehtojen tullessa markkinoille ne syövät perinteisten polttoaineiden osuuksia. Dieselin suosioon vaikuttaa myös se, että pienistä automalleista ei enää lanseerata dieselversioita. ALD:n tilastoissa dieselin pienentynyt osuus näkyy erityisesti bensiinin ja vaihtoehtoisten käyttövoimien suosion kasvuna. Kuitenkin erityisesti isoon autoon ja pitkän matkan ajoon diesel, ja jätteistä tehty uusiutuva diesel, on edelleen varteenotettava vaihtoehto monelle.

Ekologisemmiksi miellettyjen hybridien sekä sähköautojen suosion huippu työsuhdeautojen osalta on kenties vielä edessäpäin. Plug-in hybrideihin on tullut lisää valikoimaa, mikä sopii erityisesti lyhyitä ajomatkoja ajaville. Kaasuautoja on myyty työsuhdekäyttöön edellistä vuotta enemmän, joskin niiden kokonaisosuus on ALD:n tilastoissa vielä häviävän pieni joten muutokset eivät näy tilastossa kunnolla. On kuitenkin odotettavissa, että vuosien mittaan sähkötoimisten autojen ja kaasuautojen osuus kasvaa mallistojen ja hinnan kehittymisen, ja mahdollisten verotusmuutosten vauhdittamana.

Jos sinua kiinnostaa sama tilasto oman yrityksesi osalta, ole yhteyksissä nimettyyn yhteyshenkilöönne. Autopolitiikan muokkaaminen yrityksenne kustannustavoitteiden ja arvojen mukaisiksi on ydinosaamistamme, ja autamme siinä mielellään.