AJANKOHTAISIA AIHEITA

17huhti
2024

Hallitus jatkaa täyssähköisten työsuhdeautojen verokannustetta

Hallitus jatkaa täyssähköisten työsuhdeautojen verokannustetta

Hallitus on kehysriihessään linjannut, että täyssähköisten työsuhdeautojen verokannustetta jatketaan vuosina 2026–2029. Kannuste on toteutettu siten, että täyssähköauton verotusarvosta vähennetään tuloverotuksessa 170 euroa kuukaudessa.

 

Verokannusteen merkitys työsuhdeauton käyttövoiman valinnassa on erittäin suuri ja onkin todella tärkeää, että kannusteen jatkosta päätettiin jo nyt, sillä moni työsuhdeautoa hankkiva olisi ilman jatkopäätöstä jättänyt sähköauton hankkimatta. Autoalan Tiedotuskeskuksen helmi-maaliskuussa teettämän tutkimuksen mukaan vain noin kolmannes täyssähköisen työsuhdeauton hankkineista jatkaisi täyssähköisellä työsuhdeautolla ajoa, mikäli verokannuste poistuisi kokonaan.

 

Työsuhdeautot uudistavat tehokkaasti autokantaa, sillä vaikka kannassa on vain noin 80 000 työsuhdeautoa, niiden kierto on vilkas. Keskimäärin 20–25 prosenttia ensirekisteröidyistä autoista valikoituu autokantaan työsuhdeautona. Lue lisää Autoalan Tiedostuskeskuksen tiedotteesta

 

Me ALD:llä keskitymme vahvasti ympäristövastuulliseen kehitykseen ja haluamme tukea yritysten matkaa kohti sähköistä liikkumista. ALD Electricin avulla tarjoamme sähköisten liikkumisratkaisujen asiantuntemuksemme käyttöösi. Meiltä saat tukea ja neuvoa sähköautoilusta, jotta sinulla on paremmat edellytykset tehdä päätöksiä sähkö-, hybridi- ja lataushybridiautojen sisällyttämisestä yrityksesi autokantaan ja autopolitiikkaan, hyötyajoneuvot mukaan lukien. 
Lue lisää ALD Electricistä

 

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Ota yhteyttä
010 404 00