AJANKOHTAISIA AIHEITA

23touko
2023

ALD Automotive vie LeasePlan-yritysoston onnistuneesti päätökseen ja ilmoittaa paikallisista johdon muutoksista

ALD Automotive vie LeasePlan-yritysoston onnistuneesti päätökseen ja ilmoittaa paikallisista johdon muutoksista

ALD Automotive on saattanut LeasePlan-yritysoston kokonaan päätökseen. LeasePlan on yksi maailman johtavista autokannan hallinnan ja liikkumisen palveluita tarjoavista yhtiöistä, joka kuuluu TDR Capitalin johtamaan konsortioon.

Tämä yrityskauppa on käänteentekevä askel, jonka myötä konsernista tulee johtava maailmanlaajuinen kestävän liikkumisen toimija. Se hallinnoi kaikkiaan 3,3  miljoonaa ajoneuvoa eri puolilla maailmaa. Yhdistämällä voimansa ALD Automotive ja LeasePlan näyttävät tietä kohti hiilineutraaliutta ja muokkaavat alan digitaalista muutosta edelleen. Konsernien yhdistyminen antaa valmiudet mittakaava- ja synergiaetujen hyödyntämiseen vahvistaen kilpailukykyä kestävän kasvun mahdollistamiseksi.

Suomessa vain ALD Automotive tulee osaksi uutta konsernia. Euroopan komission hyväksynnän yhteydessä tehtyjen sitoumusten mukaisesti ALD teki osakkeiden ostosopimuksen LeasePlanin myymisestä Suomessa Crédit Agricole Consumer Financelle. Kun kauppa Crédit Agricole Consumer Financelle on valmis, LeasePlan Suomi muuttaa lopulta nimensä. 

ALD Automotiven | LeasePlanin toimitusjohtaja Tim Albertsen on nimittänyt Suomen Country Managing Director -rooliin ALD Automotiven aiemman varatoimitusjohtajan Anssi Rinteen johtamaan strategista kehitystä. Aiempi Suomen toimitusjohtaja ja ALD Automotiven Regional Director, Nordics Pekka Kivinen on nimitetty uuden konsernin Regional Director, Nordics -rooliin. Pohjoismaissa konsernin hallinnoima autokanta on yli 150 000 ajoneuvoa. Nämä nimitykset astuvat voimaan välittömästi.

”Autoalan konsolidoituminen on ollut merkittävää viime vuosina niin globaalisti kuin myös Suomessa. Jakeluketjujen muutokset tulevat entisestään vauhdittamaan tätä keskittymistä jo lähitulevaisuudessa”, Rinne kommentoi.

”Yhdistetty 3,3 milj. globaali leasingautokantamme on todella mittava, jos sitä verrataan esimerkiksi Suomen liikennekäytössä olevaan lähes 2,8 milj. kokonaishenkilöautokantaan. Toteutunut liiketoimintakauppa antaa meille erinomaiset lähtökohdat toimia jatkossakin kestävien liikkumisratkaisuiden edelläkävijänä Suomessa. Keskitymme edelleen kehittämään palveluitamme niin yritys- kuin yksityisasiakkaillemme”, Rinne päättää.

Tietoa ALD Automotivesta | LeasePlanista
ALD Automotive | LeasePlan on johtava kansainvälinen kestävän liikkumisen alan toimija, joka tarjoaa täyden palvelun leasingia, joustavia tilauspalveluita, autokannan hallintapalveluita ja erilaisia liikkumisratkaisuja suuryrityksistä, pk-yrityksistä, ammattilaisista ja yksityishenkilöistä koostuvalle asiakaskunnalleen. ALD Automotive | LeasePlan, joka on suoraan läsnä 44 maassa ja jolla on siten laajin kattavuus, hyödyntää ainutlaatuista asemaansa johtaakseen tietä kohti hiilineutraaliutta ja muokatakseen edelleen alan digitaalista muutosta innovaatioiden ja teknologiapohjaisten palveluiden avulla, jotta kestävän liikkuvuuden laajamittainen käyttöönotto olisi mahdollista.

ALD Automotivella | LeasePlanilla on maailmanlaajuisesti 15 700 työntekijää, ja se hallinnoi 3,3 miljoonaa ajoneuvoa (tilanne maaliskuun lopulla 2023). 
Yritys on listattu Euronext Parisin osastolle A (ISIN: FR0013258662; tunnus: ALD). ALD Automotiven | LeasePlanin suurin osakkeenomistaja on Societe Generale.
Lue lisää osoitteesta www.aldautomotive.com

Yhteystiedot:

ALD Automotive 
Anssi Rinne
Country Managing Director
+358 10 404 2511
anssi.rinne@aldautomotive.com

Ota yhteyttä
010 404 00