AJANKOHTAISIA AIHEITA

24elo
2021

Puolijohdekomponenttien saatavuusongelmat vaikuttavat autotilausten toimitusaikoihin

Puolijohdekomponenttien saatavuusongelmat vaikuttavat autotilausten toimitusaikoihin

Autotehtaita koetelleet puolijohdekomponenttien saatavuusongelmat saattavat viimeisimpien arvioiden mukaan kestää jopa vuoden 2022 kesään saakka.

Koronapandemiaa seurannut nopea talouskasvu on lisännyt puolijohdekomponenttien kysyntää monella sektorilla, ja komponenteista on tällä hetkellä globaali pula. Saatavuusongelmat vaikuttavat sekä uusien, että jo tilauksessa olevien autojen toimitusaikoihin.

Puolijohdekomponenttien saatavuusongelmat vaikuttavat myös tiettyjen varaosien saatavuuteen ja voivat näin ollen vaikuttaa korjausaikatauluihin.

Uuden auton tilaus kannattaa tehdä ajoissa

Uuden auton tilausprosessi on hyvä aloittaa viimeistään 6 kk ennen nykyisen sopimuksen päättymistä. Tiettyjen automallien toimitusajat voivat vaihdella 6 kuukaudesta jopa vuoteen, valituista lisävarusteista riippuen. Joitakin malleja on kuitenkin saatavilla normaaleilla toimitusajoilla, ja esimerkiksi jo maassa olevia autoja voi olla mahdollista saada nopeammin toimitukseen. Kysy maassa olevista autoista lisätietoa suoraan autoliikkeestä.

Viiveitä myös jo tilattujen autojen toimitusajoissa

Jo tilattujen autojen tehdastoimitusajat on useimmiten laskettu ilman komponenttihaasteen tuomaa mahdollista tuotantoviivettä. Tällä hetkellä kaikkiin tehdastoimitusaika-arvioihin kohdistuu riski viivästyksestä. Puolijohdepula saattaa myös vaikuttaa jo tilattujen autojen varusteluihin, mikäli valmistaja joutuu muuttamaan varustelua saatavuusongelmista johtuen.

Toimitusaikatiedusteluissa suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan kyseisen merkin automyyjään, jolla on viimeisin tieto toimitusajoista.

Muissa yritysautoilun asioissa voit ottaa yhteyttä omaan ALD-yhteyshenkilöösi.

Ota yhteyttä
010 404 00