AJANKOHTAISIA AIHEITA

04touko
2021

Vähäpäästöisille työsuhdeautoille suunnitteilla verotusarvon alennus vuodesta 2022

Vähäpäästöisille työsuhdeautoille suunnitteilla verotusarvon alennus vuodesta 2022

Hallitus on kertonut valmistelevansa vähäpäästöisille työsuhdeautoille lisäkannusteita, joiden avulla edistetään hybridi- ja kaasuautojen yleistymistä autokannassa. Valtioneuvosto on päättänyt valmistella kaksi uutta vähäpäästöisiä työsuhdeautoja koskevaa veroetuutta vuoden 2022 alussa käyttöön otettavaksi.

Vähäpäästöisille työsuhdeautoille on vuoden 2022 alusta alkaen suunnitteilla 85 euron alennus kuukausikohtaisesta verotusarvosta. Työsuhdekäytössä oleville täyssähköautoille otettiin käyttöön 170 euron suuruinen verotusarvon alennus jo tämän vuoden alussa.
Verohallinto tulee myös tarkistamaan hybridi- ja kaasuautojen käyttökustannusten laskentaperusteita ensi vuoden alussa, sillä näillä käyttövoimilla autojen käyttökustannukset ovat selvästi bensiini- ja dieselautoja matalammat.

Vähäpäästöisille työsuhdeautoille verotusarvon alennus

Vähäpäästöisten työsuhdeautojen verotusarvoa alennetaan 85 eurolla kuukaudessa vuosina 2022–2025. 85 euron alennus koskee työsuhdeautoja, jotka alittavat tietyn hiilidioksidipäästörajan, joka määritellään tarkemmin syksyn aikana. Uuden verotusarvon alennuksen saavat kaikki määritellyn rajan alittavat työsuhdeautot, teknologiasta riippumatta. Alennus koskee vuonna 2021 tai sen jälkeen ensirekisteröityjä autoja. Täyssähköautoille on jatkossakin voimassa 170 euron alennus, joka astui voimaan vuoden 2021 alussa.

Hybridi- ja kaasuautojen käyttökustannusten laskentaperusteita tarkistetaan

Hybridi- ja kaasuautojen verotusarvoa tullaan tarkistamaan luontoisetujen arvostamisperusteissa. Alennus tullaan todennäköisesti tekemään kiinteänä euromääräisenä alennuksena vapaan autoedun käyttökustannuksista. Alennus on vastaavan tapainen kuin täyssähköautojen jo nykyisin saama 120 euroa/kk alennus vapaan autoedun käyttökustannuksista. Käyttökustannuksista tehtävän vähennyksen määrä ja laskentaperusteet vahvistetaan loppuvuodesta Verohallinnon päätöksessä.

Lähde: Autoalan Keskusliitto

Me ALD:lla haluamme tukea asiakasyritysten matkaa kohti ympäristöystävällisempää ja vastuullisempaa liikkumista. Olemme mukana autoalan ja valtion välisessä, vapaaehtoisessa Green deal -ilmastosopimuksessa, joka tähtää henkilöautoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Sopimuksen tavoitteet tukevat liikenteelle asetettujen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, ajoneuvojen energiatehokkuuden parantumista sekä biopolttoaineiden ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistymistä.
Ota yhteyttä
010 404 00