Usein kysyttyjä kysymyksiä sähköautoista

Onko sinulla kysyttävää sähköautoista? Alla on vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Jos sinulla on lisää kysymyksiä tai tarvitset neuvoja, otathan meihin yhteyttä. Asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan sinua.

Miksi valita sähköauto työsuhdeautoksi?

Se on parempi ympäristölle

Kun valitset sähköauton työsuhdeautoksi, osoitat valinnallasi ympäristöystävällisiä arvoja. Miten päin tahansa asiaa pyörittääkään, sähköautot ovat ympäristölle parempia kuin bensiinillä tai dieselillä kulkevat autot, koska sähköllä ajaminen tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Se on yhä helpompaa

Sähköautolla ajaminen helpottuu jatkuvasti, koska sekä latausverkostoa että sähköautojen akkuja kehitetään ja parannetaan jatkuvasti. Uudemmilla sähköautoilla voi ajaa jopa 600 km yhdellä latauksella.

Sähköautoilun edut

Sähköauton autovero on matalampi, jolloin myös auton hankintahinta on pienempi. Tämä taas vaikuttaa alentavasti leasingvuokraan ja auton verotusarvoon. Ladattavat autot ovat polttoainekustannuksiltaan edullisempia kuin fossiilisilla polttoaineilla toimivat autot. Joissain paikoissa niille on myös varattu oma ajokaista sekä ilmaisia pysäköintipaikkoja.

Työsuhdeautoverotus

Jos sinulla on täyssähköauto työsuhdeautona, saat vuosien 2021-2025 aikana 170 euron alennuksen työsuhdeauton verotusarvosta. Lisäksi täyssähköauton vapaan autoedun verotusarvo on hyvin lähellä käyttöedun verotusarvoa.

Paras ajokokemus

Sähköautolla on erittäin miellyttävää ajaa. Auto ei pidä lähes lainkaan ääntä, koska sen voimanlähteenä on akku moottorin sijaan. Sähköautolla ajaminen on myös sulavampi ajokokemus – erityisesti kaupunkiympäristössä. Sähköauton moottori vetää koko ajan tasaisesti ja sulavasti, ilman vaihteiden vaihtumista.

Missä voin ladata sähköauton?

Autamme yritystäsi latauslaitteen valinnassa kotiin ja työpaikalle, jotta auton voi ladata nukkuessa tai työpäivän aikana. ALD Electric -palvelu kattaa kaikki Virran operoimat latauspisteet. Virran omien latauspisteiden lisäksi verkosto kattaa myös mm. Helenin ja K-latauksen latauspisteet. Ajantasainen verkosto löytyy Virran sovelluksesta.

Kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää?

Sähköauton täyteen lataamiseen kuluva aika määräytyy muun muassa auton, akun koon, akussa jo olevan varauksen ja latausaseman latausnopeuden mukaan. Yleensä normaali akun täyteen lataaminen kotona kestää 5–14 tuntia, mikä ei tavallisesti ole ongelma, koska lataaminen tapahtuu usein yön aikana. Yleiset latausasemat ovat yleensä nopeampia, ja jos haluat latauksen sujuvan todella nopeasti, voit käyttää pikalatausasemaa. Pikalatausasemalla autosi akku voidaan – auton tyypin mukaan – ladata 80-prosenttisen täyteen noin 30 minuutissa, mutta se on myös kalliimpi lataustapa. Katso lista latauspaikoista täältä.

Mitä eroa on sähköautolla, hybridiautolla ja lataushybridillä?

Sähköauto

Sähköauto on auto, jossa on vain sähkömoottori, ja se kulkee siksi vain sähköllä. Akku ladataan latauspistokkeen kautta, kun auto ei ole käytössä.

Hybridiauto

Hybridiautossa on sekä sähkömoottori että polttomoottori, jotka toimivat yhdessä niin, että autolla voi ajaa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti sähköllä ja tavallisella polttoaineella. Silloin, kun polttomoottorin polttoaineenkulutus on suurta, sähkömoottori avustaa ja keventää kuormitusta. Hybridiautoa ei voi ladata latauspistokkeella, vaan se on tankattava huoltoasemalla, minkä jälkeen polttomoottori lataa sähkömoottorin akkua esimerkiksi jarrutettaessa.

Lataushybridi

Myös lataushybridiautossa on sekä sähkömoottori että polttomoottori, mutta toisin kuin tavallisessa hybridiautossa, lataushybridin sähkömoottorin akkua voi ladata sekä latauspistokkeella että polttomoottorilla. Lataushybridiautoon voi myös tankata polttoainetta huoltoasemalla.

Ota yhteyttä
010 404 00