ALD blogi

Autoetu tulorekisterissä

Autoetu tulorekisterissä

Vuoden 2019 alusta lähtien työsuhdeautojen etuustiedot ilmoitetaan tulorekisteriin.

Vuoden 2019 alussa Suomessa otettiin käyttöön kansallinen tulorekisteri, joka kokoaa digitaaliseen muotoon jokaisen yksityishenkilön tiedot palkoista, luontoiseduista, palkkioista, työkorvauksista, muista ansiotuloista ja myös verovapaista ja veronalaisista kustannusten korvauksista.

Myös työsuhdeauton etuustiedot ilmoitetaan jatkossa tulorekisteriin. Autoilijana sinun ei tarvitse tehdä toimenpiteitä, sillä yrityksesi palkkahallinto ilmoittaa työntekijöidensä palkat luontoisetuineen sekä matkakorvaukset jatkossa sähköisesti verottajalle. ALD:n asiakkaana kattavat tiedot autostasi on kuitenkin kätevästi saatavilla mm. My ALD -palvelusta.

Kolme tapaa selvittää työsuhdeauton luontoisetumäärä:

  1. ALD:n autoilijana löydät autosi luontoisetumäärän kätevästi My ALD:sta. Kirjaudu tästä.
  2. Myös autoliike antaa auton luovutuksen yhteydessä autoilijalle autoedun tiedot. Jos sinulla on dokumentti tallessa, voit tarkistaa tiedot siitä.
  3. Jos olet hankkimassa uutta autoa, voit laskea vapaan autoedun tai käyttöedun verotusarvon määrän laskurillamme.

Palautustarkastusraportti toimii ilmoituksena päättyneestä autoedusta

Myös auton käytön päättymisen yhteydessä ilmoitukset tulorekisteriin hoituvat yrityksesi toimesta. Huoletonta, kuten aina työsuhdeautoilussa!

Tulorekisterin kehitystä jatketaan edelleen tulevina vuosina verottajan ja muiden tahojen toimesta. Jokainen kansalainen voi tarkistaa kaikki omat tietonsa tulorekisteristä sähköisesti, lisätietoja löydät verottajan sivuilta www.vero.fi/tulorekisteri.