AJANKOHTAISIA AIHEITA

24touko

Yritysautoilun TOP 5 tärkeimmät tekijät

Yritysautoilun TOP 5 tärkeimmät tekijät

Suomalaiset yritysautoilun päättäjät arvostavat eniten huolettomuutta ja joustavuutta työsuhdeautoilussa.

ALD Automotive ja Innolink Research selvittivät helmi-huhtikuussa 2016 suomalaisten keskisuurten ja suurten yritysten työsuhdeautoilulle asettamia vaatimuksia. Puhelinhaastatteluna tehtyyn tutkimukseen vastasi 236 yritysautoilusta vastaavaa päättäjää valtakunnallisesti eri toimialoilta.

Vastausten perusteella huoleton ja joustava ajo on seitsemälle kymmenestä (71 %) päättäjästä ehdottomasti tärkein yritysautoilun tekijä. Seuraaviksi tärkeimmiksi tekijöiksi he nostavat taloudellisen ja turvallisen ajon (70%) ja kokonaiskustannusten läpinäkyvyyden (67%). Rahoitusvaihtoehdoista miellyttää eniten huoltoleasing ja vähiten yrityksen omistamat omat autot ja kilometrikorvauskäytäntö.

TOP 5 Yritysautoilun tärkeimmät tekijät 

  1. Yritysautoilu on huoletonta ja joustavaa 71%
  2. Työntekijät ajavat taloudellisesti ja turvallisesti 70%
  3. Yritysautoilun kokonaiskustannusten läpinäkyvyys 67%
  4. Yritysautoilu vapauttaa pääomaa muuhun käyttöön 66%
  5. Yritysautoilu tuo kustannussäästöjä 65%

Lähde: Yritysautoilun päättäjätutkimus 2016

”Tulokset osoittavat, että yrityspäättäjät arvostavat yritysautoilua huolettomana vaihtoehtona, joka ei tuo mukanaan yllättäviä kuluja. Joustavuutta tuo työsuhdeauton valinnassa Matrix-vuokratakuu, joka tarjoaa mahdollisuuden muuttaa huolettomasti ja turvallisesti ajokilometrejä todellisen käyttötarpeen mukaan. Yritysten autopolitiikassa korostuu myös taloudellisuus ja turvallisuus. Työsuhdeautoilijat ajavat vähäpäästöisillä uusilla autoilla, joissa on viimeisin turvallisuusteknologia. Päättäjät arvostavat kokonaiskustannusten läpinäkyvyyttä ja haluavat maksaa vain ajetuista kilometreistä”, sanoo ALD Automotiven toimitusjohtaja Pekka Kivinen.

Rahoitusvaihtoehdoista mieluisin huoltoleasing, epämieluisin omistusautot

Tutkimustulosten mukaan huoltoleasing on yritysautoilupäättäjille selkeästi rahoitusvaihtoehdoista mieluisin. Yrityksen omistamat autot taas sen sijaan on vaihtoehdoista epämieluisin. Yhdeksän kymmenestä (88%) päättäjästä näkee huoltoleasingin mieluisimpana vaihtoehtona. Seuraavaksi mieluisimmat vaihtoehdot ovat kilometrikorvauskäytäntö (5%), rahoitusleasing (4%) ja yrityksen omistamat autot (3%). Neljä kymmenestä näkee yrityksen omistamat autot ja kilometrikorvauskäytännön epämieluisimpana vaihtoehtona.

”Leasing tarjoaa yrityksille mahdollisuuden vapauttaa omaa pääomaa ydinliiketoimintaan ja kasvumahdollisuuksien luomiseen. Yritykset näkevät myös kilometrikorvaukset haitallisina kuluina, joten leasing tarjoaa hyvän vaihtoehdon ennakoida ja seurata ajoihin liittyviä kuluja läpinäkyvästi. Uudet vähäpäästöiset ajoneuvot ovat useille myös imagotekijä. Useissa tapauksissa työsuhdeautolla ajaminen vähentää vuotuisia ajokilometrejä ja on yrityksen kannalta kustannustehokkain vaihtoehto”, Kivinen jatkaa.

Lisätietoja
Pekka Kivinen, Toimitusjohtaja, ALD Automotive, puh. 010 404 2211
Kari Kauppinen, Myynti- ja markkinointijohtaja, ALD Automotive, puh. 040 730 2879

Ota yhteyttä
010 404 00