AJANKOHTAISIA AIHEITA

01joulu

Vapaaehtoistyön ohjelma käynnistetty Suomessa

Vapaaehtoistyön ohjelma käynnistetty Suomessa

ALD Automotiven Suomen organisaatio on konsernin ensimmäinen pohjoismainen yhtiö, joka on luonut paikallisen vapaaehtoistyön ohjelman. Ohjelma perustuu jatkuvaan yhteistyöhön hyväntekeväisyyskumppanien kanssa, joista ensimmäinen on Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry.

-Yhteiskuntavastuu on olennainen osa ALD Automotiven MOVE 2025-strategiaa ja vapaaehtoistyöohjelmamme on konkreettinen esimerkki yhteiskuntavastuusta Suomessa. Hyvän tekemisen sivutuotteena on ollut hienoa huomata vapaaehtoistyön positiivinen vaikutus työhyvinvointiin ja työntekijäkokemukseemme, operatiivinen johtaja Tommi Tuominiemi toteaa. 

-Tartuimme mahdollisuuteen luoda Suomen organisaatiolle oma, paikallinen vapaaehtoistyön ohjelma konsernitason linjausten ja teemojen puitteissa, projektia koordinoinut markkinointipäällikkö Laura Takala kertoo. 

Takala kertoo, että projektitiimin työ käynnistyi potentiaalisten yhteistyötahojen kartoituksella. - Tunnistimme jo suunnitteluvaiheessa, että haluamme löytää yhteistyötahot, joiden kanssa voimme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä ja joiden työ kohdistuu lasten ja nuorten auttamiseen, liikkumispalveluiden kehittämiseen tai ympäristön suojeluun. Kartoitustyön tuloksena olemme nyt käynnistäneet yhteistyön Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kanssa. 

Mahdollisuus tehdä hyvää työajalla 

Projektitiimin tavoitteena oli rakentaa pysyvä vapaaehtoistyön malli, joka mahdollistaa hyvän tekemisen kenelle tahansa Suomen organisaation työntekijälle elämäntilanteesta ja työroolista riippumatta. – Tarjoamme kaikille työntekijöillemme mahdollisuuden tehdä hyvää työaikana vapaaehtoistyöhön valittujen kumppaneidemme kanssa. Vapaaehtoistyötä voi tehdä yksin, kollegan tai tiimin kanssa. 

Takalan mukaan henkilöstö on ottanut hyväntekeväisyysohjelman innostuneesti vastaan. - Moni on todennut, että vapaaehtoistyö tuo uudenlaista sisältöä työntekoon ja arkeen. Julkistimme ohjelman marraskuussa ja saimme heti useita käsipareja mukaan Hope ry:n toimintaan. Vapaaehtoistyön ohjelma on mielestäni hieno osoitus siitä, että elämme ALD:ssa yrityksemme arvoja toteen ja teemme niitä tukevia valintoja työyhteisömme arjessa.

Hope ry. kerää ja jakaa vaatteita, kenkiä, urheiluvälineitä ja leluja niiden tarpeessa oleville lapsille. Yhdistys ottaa vastaan valtavan määrän tavaraa, joten heillä on jatkuva tarve käsipareille tavaroiden lajittelussa ja muussa käytännön työssä. Tähän tehtävään ALD:n työntekijät ovat jo tarttuneet. – Odotamme  innolla, että voimme pian laajentaa vapaaehtoistyön yhteistyöverkostoamme. Keskustelut ovat jo käynnissä, Takala toteaa. 

Lisätietoa Hopen toiminnasta Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:n nettisivuilta
 

Ota yhteyttä
010 404 00