AJANKOHTAISIA AIHEITA

10syys

Täyssähköautojen autovero poistetaan lokakuun alussa

Täyssähköautojen autovero poistetaan lokakuun alussa

Artikkelia on päivitetty 29.9.2021

Hallitus on esittänyt budjettiriihessään ilmastotoimia liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Tärkeimpiä näistä ovat täyssähköautojen autoveron poistuminen, sähköautojen hankintatukien jatkuminen, sekä vähäpäästöisten työsuhdeautojen etuuksien laajeneminen.

Mikäli täyssähköautojen autoveron poistoa koskeva lakiehdotus hyväksytään eduskunnassa, täyssähköautot vapautetaan autoverosta 1.10.2021 alkaen. Vaikka laki astuu voimaan 1.1.2022, sitä sovelletaan valtioneuvoston ilmoituksen mukaan takautuvasti 30.9.2021 jälkeen tehtyihin täyssähköautojen ensirekisteröinteihin. Työsuhdeauton autoverotuksessa ja luontoisetuarvon laskennassa ei voida vielä loka-joulukuussa soveltaa uusia verotaulukoita, koska laki astuu voimaan vasta 1.1.2022.

Täyssähköautojen autoveron poistamisella pyritään lisäämään sähköautojen kysyntää sekä edistämään autokannan sähköistymistä. Autovero nostaa uusien autojen hankintahintaa selvästi, vaikka täyssähköautoilla autovero onkin ollut vain 2,7 prosenttia auton hinnasta. Täyssähköautojen keskimääräinen hankintahinta on kuitenkin vielä noin 55 000 euroa, joten veron poistumisella on suuri merkitys autoa hankkivalle.

Täyssähköautojen ajoneuvoveron perusveroa korotetaan samalla hieman. Ajoneuvoveron korotus ei koske ennen 1.lokakuuta käyttöönotettuja täyssähköautoja.

Hankinta-, lataus- ja jakeluinfratuille luvassa jatkoa myös ensi vuonna

Hallitus ehdottaa myös määrärahaa hankintatukiin, jolla edistetään vähäpäästöisten ajoneuvojen yleistymistä autokannassa lähivuosien aikana. Vielä ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka hankintatuet tullaan toteuttamaan. Hankintatukien on määrä laajentua henkilöautoista myös paketti- ja kuorma-autoihin, joissa sähköistyminen on vielä alkuvaiheessa: sähköautojen osuus ensirekisteröidyistä pakettiautoista on tammi-elokuussa 2021 ollut vain 2,4 prosenttia.

Budjettiriihessä ehdotetaan lisäksi yhteensä 23,3 miljoonan euron määrärahaa sähköautojen latausinfran ja kaasutankkausverkoston laajentamiseen sekä sähkö- että kaasuautojen yleistymisen edistämiseksi.

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Tilattujen täyssähköautojen luovutukset

Asiakkaittemme syyskuulle suunnitellut uusien täyssähköautojen toimitukset on mahdollista siirtää lokakuulle, jotta autoilija voi hyötyä autoveron poistumisesta. 
Mikäli haluat sopia uudesta luovutusajasta, otathan yhteyttä automyyjääsi.
Olemassa olevia tilauksia ei voi muutoin muuttaa esimerkiksi varusteiden osalta.
Päivitämme automaattisesti autoveron osuuden luovutettaviin autoihin. Autoveron mahdollinen vaikutus verotusarvoon näkyy lopullisella verotusarvolaskelmalla, joka toimitetaan luovutuksen yhteydessä tai sen jälkeen.

 

Ota yhteyttä
010 404 00