ALD blogi

Yrittäjä kertoo: Nopeus ja empatia yllättivät – ALD huoltoleasing turvaa tilanteet, kun arki koettelee

/ Theme(s): BLOG, Yrittäjä kertoo
Yrittäjä kertoo: Nopeus ja empatia yllättivät – ALD huoltoleasing turvaa tilanteet, kun arki koettelee

Joskus yrittäjien elämä voi olla haipakkaa. Kaikkia asioita ei voi mitenkään muistaa ja eteen tupsahtaa yllättäviäkin tilanteita. Arjen vauhdikkuuteen on hyvä saada tasapainottava partneri, joka ymmärtää elämää ja on valmiina auttamaan. Tässä blogisarjassa Rakennuskemia Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ikonen kuvailee yhteistä matkaansa huoltoleasingkumppani ALD Automotiven kanssa. Rakennuskemia on nykyaikainen rakennustarvikkeiden tarjoaja, joka maahantuo kansainvälisiä tuotemerkkejä kuten Tytan ja Bison sekä valmistaa omia merkkejä kuten Quickloader. 

Tekevälle ja menevälle tapahtuu kaikenlaista arjen tiimellyksessä, myös työmatkoihin ja autoiluarkeen liittyen: kolhuja, rengasrikkoja ja vaikka mitä. Asiakaskäyntejä ja tuote-esittelyjä tehdessä työajot ovat meillä tärkeässä roolissa. Tästä syystä ALD:n mahdollistama tuki ja turva huoltoleasingautoilijalle on mieleeni. 

Vaihdamme muutaman vuoden välein huoltoleasingautoja, riippuen ajomääristä. Viimeksi kun vaihto oli ajankohtaista, moni asia oli kiireisessä yrittäjän arjessani jäänyt huomaamatta. Ensinnäkin talvirenkaat olivat teillä tietämättömillä – ne olisi pitänyt palauttaa auton mukana ja en tullut ajatelleeksi, että renkaiden noudosta olisi pitänyt tai kannattanut ilmoittaa etukäteen.  Lisäksi olin irrottanut autosta näkösuojan ja sekin olisi pitänyt sujauttaa palautusvaiheessa valmiiksi peräkonttiin. 

En ollut myöskään huomannut, että joku oli hieman tölväissyt autoa, ja luonnollisesti minulta oli jäänyt hoitamatta vahinkoilmoitus ja vakuutusasiat. Pudistelin päätäni harmistuneena ALD:n tehdessä lopputarkastusta. Eipä mennyt ihan putkeen, vai mitä? 

Heti, kun nämä kaikki pienet erheeni ymmärsin, mieleeni hiipi huolestuttava ajatus, että nyt joutuisin jäämään tänne tunneiksi vahinkoilmoitusta täyttämään ja laskun koontia varten.

Möhläily ei kiristänyt kenenkään hampaita: ongelmat ratkesivat parilla klikkauksella

Yllätyksekseni ALD ohjeistikin minulle, että siirryhän nyt tälle verkkosivulle ja paina tätä linkkiä niin saadaan homma hoidettua. Pääsin yhden ja saman palvelun kautta hoitamaan ilmoituksen, eikä minulta siinä tilanteessa vaadittu enää muuta. Tähän meni viisi minuuttia.

Loputkin palautukseeni liittyvät puutteet korjattiin yhdessä yksi kerrallaan. Lähdin Euromasteriin etsimään talvisäilössä olevia renkaita. Aikani etsittyäni, soitin ALD:lle ja kerroin, ettei renkaita meinaa löytyä. Ilahduin heidän ehdotuksestaan, että Euromaster voisi joko toimittaa renkaat autoliikkeeseen tai sitten ALD voisi noutaa ne myös itse. He ymmärsivät, että arkeni on hektistä. ALD:n avulla sain asiat kuntoon paljon nopeasti ja vaivattomasti. Näkösuojan palautukseen sain ALD:lta lisäaikaa, ja se löytyikin kotoani helposti.

Haastava tilanne muuttui hyvässä hengessä helpotukseksi. Annan ALD:n huoltoleasingauton palautusprosessille ja palveluasenteelle arvosanaksi täyden kympin.

ALD:n huoltoleasingpalvelu on arjen sankaruutta, josta muut voisivat ottaa mallia

En ole suinkaan yrityksessämme ainoa, joka on turvautunut ALD:n tukeen yllättävissä tilanteissa. Ajomatka voi tyssätä monesta syystä, ja silloin apua tarvitaan nopeasti.

Kollegani käyttämässä huoltoleasingautossa tuli rengasrikko. Puhelinsoitosta ei mennyt kuin pari tuntia, kun hänellä oli uudet renkaat alla ja auto ajossa. Työpäivä alkuperäisine suunnitelmineen ei ollut menetetty, pieni viivästys vain oli matkassa mukana. 

ALD:n mukava ja nopea palvelu toi hymyn huulille, vaikka päivä alkoikin huonosti. Heillä on myös taito rauhoittaa aluksi lohduttomalta tuntunutta tilannetta.

Olisi hienoa, jos muutkin leasingia harjoittavat toimijat palvelisivat yhtä asiakaslähtöisesti ja empaattisesti. Mielestäni tällä hetkellä löytyy suurtakin kontrastia eri toimijoiden välillä, lähinnä joustamattomuuden ja pidemmän vasteajan takia. ALD todella erottuu edukseen, siispä lämmin suositus myös teille muille kiireisille työnpuurtajille!

Seuraavassa ja viimeisessä blogissani kokoan teille kaikki omiin kokemuksiini perustuvat vinkit ja viisaudet huoltoleasingiin liittyen.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä ALD Automotiveen!

Lue myös: Yrittäjä kertoo: Navigaattori kohti huoltoleasingia - pakita pois turhat ennakkoluulosi