ALD blogi

Yrittäjä kertoo: Navigaattori kohti huoltoleasingia - pakita pois turhat ennakkoluulosi

/ Theme(s): BLOG, Yrittäjä kertoo
Yrittäjä kertoo: Navigaattori kohti huoltoleasingia - pakita pois turhat ennakkoluulosi

Ennakkoluulot liisareista saattavat elää vielä kahvipöytäkeskusteluissa, mutta olisiko aika tomuttaa ne jo tiehensä? Tässä blogissa yrittäjä, toimitusjohtaja Mikko Ikonen torppaa ennakkoluulon yksi kerrallaan omien kokemuksiensa pohjalta. Leasingautoilun mutkattomuus yllätti hänet positiivisesti. Rakennuskemia Oy ratkaisi autoiluun liittyvät haasteensa solmimalla huoltoleasingsopimuksen ALD Automotiven kanssa. Rakennuskemia Oy on nykyaikainen rakennustarvikkeiden tarjoaja. Yritys maahantuo kansainvälisiä tuotemerkkejä kuten Tytan ja Bison sekä valmistaa omia merkkejä kuten Quickloader.

Yrittäjänä olen kokenut leasingin kustannustehokkaaksi, omaa aikaa säästäväksi ja huolettomaksi. On hienoa, kun huolto ja vikatilanteiden hoito sujuvat huoltoleasingsopimuksella jouhevasti. 

Kovan kasvuharppauksen edessä yrityksemme autopolitiikkaa piti terävöittää ja työmatkakuluja saada ennakoitua työntekijämäärän lisääntyessä. Leasingautot otettiin tukemaan meidän myyntispurttiamme, myyjät vierailevat hyvinkin säännöllisesti työmailla ja jälleenmyyntiliikkeissä.

 ”Ei kannata liisata, jos voi omistaa” on jo historian havinaa. Tähän ja muihin vastaaviin ennakkoluuloihin törmää välillä, vaikka lähes koko tuttavapiirini ja yritysverkostoni suosivat jo leasingia.

Nyt isoa vaihdetta silmään, karistetaan leasingautoiluun liittyvät ennakkoluulot

Väite 1. Leasing on kallis tapa autoilla. Leasingautoilu ei ole kallista ainakaan omistusautoiluun verrattuna, sillä me Rakennuskemialla vaihdoimme omistusautot liisareihin juuri kustannussyistä. Tiedän kaiken, mitä tulen maksamaan. Omistusauto ei ole mielestäni koskaan järkevä sijoituskohde, sillä harvoin se pitää arvonsa jälleenmyyntitilanteessa - puhumattakaan yllättävistä menoeristä.

Väite 2. Leasingsopimukset ovat hankalia eikä niistä pääse eroon. Helppous ja vaivattomuus oli syymme vaihtaa huoltoleasingiin. ALD selventää heti alussa kuka hoitaa mitäkin ja mitä kuuluu sopimukseen. Eihän tässä jää muuta hommaa kuin autoilla ajeleminen ja polttoaineen maksaminen. Kaikki muu meillä sisältyy huoltoleasingiin: vakuutus, huolto, renkaiden vaihdot ja uusinnat sekä renkaiden säilytys. Tämä jos mikä on täydellinen ja helppo paketti.

Väite 3. Köyhät ajaa liisarilla. Tämä lienee jäänyt historiasta elämään. Nykyään korostetaan muita arvoja kuin vaurautta omistamisella - esimerkiksi vastuullisuutta. ALD:n huoltoleasingsopimus mahdollistaa tutustumisen vaikkapa hybridi- tai sähköautojen maailmaan, joka ei ehkä muussa tapauksessa olisi ollut yrityksellemme mahdollista. ALD:n kautta avautuu saatavillemme kattava valikoima laadukkaita ja uusia, kaiken merkkisiä autoja. Tämä madaltaa kynnystä kokeilla uutta.

Väite 4. Vaativaa kalustoa kuljettaville yrityksille ei sovi leasingautot. ALD tarjoaa huoltoleasingsopimuksella pakettiautoja sekä muita suuren kokoluokan autoja, niin kutsuttuja kevytkuorma-autoja, joiden säilytystiloihin saa räätälöityä kaikki yrityksen tarvitsemat ratkaisut. Niihin saa myös mainosteippauksia, milloin ne toimivat tehokkaana mainoksena liikenteessäkin.

Väite 5. Minun täytyy itse tietää minkä auton haluan, joka asettaa paineita. ALD:n asiantuntijat pistävät peliin parasta osaamistaan autojen valinnassa. Voin käyttää liiketoimintani kehittämiseen sen ajan, minkä normaalisti uhraisin autojen vertailuun tai automaailman trendeihin tutustumiseen. Auto vaihtuu meillä sopimuksen mukaisesti kolmen vuoden välein. Huoltoleasingilla pääsen nauttimaan uudesta autosta vähän useammin ja voin luottaa sen käytettävyyteen, laatuun, turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen.

Seuraavassa blogissa valotan teille hieman yrittäjän arkea huoltoleasingin käyttäjänä ja ALD:n asiakkaana.

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä ALD Automotiveen!

Lue myös: Yrittäjä kertoo: Nopeus ja empatia yllättivät - ALD huoltoleasing turvaa tilanteet, kun arki koettelee