ALD blogi

ALD Switch auttaa sovittamaan yhteen sähköautoilun ja lomareissut

ALD Switch auttaa sovittamaan yhteen sähköautoilun ja lomareissut

Tukeeko yrityksen vastuullinen autopolitiikka sähköautoilua, mutta sitkeimmät yhä vastustavat työsuhdeauton vaihtamista sähköiseksi, koska Lappiin ei pääse sähköautolla? Meillä on vastaus!

Päivittäiseen käyttöön sähköauto – lomareissuille sijaiseksi polttomoottoriauto

Toki täyssähköautollakin on mahdollista ajella Lappiin, mutta se vaatii suunnitelmallisuutta ja tässä vaiheessa vielä myös hiukan kärsivällisyyttä. Suomalaisen tieverkoston latausinfra on Oulun korkeudelle asti varsin hyvällä mallilla, joten kotimaanmatkailu onnistuu sähköautollakin.

Jos huoleton lomailu Lapissa on kuitenkin tärkeä valintakriteeri, ALD:llä on ratkaisu: ALD Switch. ALD Switch -palvelun avulla työsuhdeautoilijat voivat halutessaan saada perinteisellä polttomoottorilla varustetun auton käyttöönsä esimerkiksi loman tai muun pidemmän automatkan ajaksi. Näin autoilija voi valita päivittäiseen tarpeeseensa parhaiten soveltuvan auton murehtimatta poikkeustilanteiden vaatimuksista.

ALD Switch -autosta tehdään erillinen vuokrasopimus ja palvelua voi käyttää jopa neljä viikkoa vuodessa ilman kilometrirajoituksia. Minimivuokra-aika on viikko, josta vuokraaja maksaa kiinteän viikkohinnan sekä polttoaineet ajankohdasta, auton tyypistä tai kokoluokasta riippumatta. Palvelun käytöstä autoilija maksaa luontoisedun verotusarvoa käytettyjen päivien osalta.

Sijaisauton hiilidioksidipäästöt kompensoidaan kotimaisilla kohteilla

Palvelun hintaan sisältyvän päästökompensaation ansiosta lomareissun ympäristökuormitus pysyy alhaisena. Palvelu vähentää päivittäisiä ympäristövaikutuksia, koska yhä useampi autoilija voi ajaa vähäpäästöisellä autolla suurimman osan vuodesta.

Tällä hetkellä kompensoinnin yhteistyökumppanina on Reforest Finland, joka istuttaa yhden puun Karkkilan kunnan alueelle jokaista vuokraviikkoa kohti. Näin ALD Switch -yritysasiakkaat pääsevät luomaan lisää hiilinieluja Suomeen.

Sähköistyvä liikenne edellyttää joustavia palvelumalleja

ALD Switch -palvelun avulla pyrimme helpottamaan sähköautoiluun siirtymistä ja tukemaan autokannan sähköistymistä. ALD Switch -palvelu kuuluu ALD Electric -palvelukokonaisuuteen, johon sähköauton valitsevat asiakkaat voivat yhdistää myös julkisen sähkölatausverkon käytön ja kotilatauslaitteiden liittämisen – helposti osana leasingsopimusta.

Kiinnostuitko? Lue lisää ALD Switch -palvelusta >>

Jani vaihtoi sähköautoon, eikä ole katunut. Lue lisää asiakkaamme mietteitä sähköautoilusta >>