Hanselin kautta kustannustehokkuutta

Finavia /Åke Lindström

Finavia Oyj on Suomen valtion kokonaan omistama julkinen osakeyhtiö. Finavia ylläpitää ja kehittää 24 lentoaseman verkostoa ja koko Suomen kattavaa lennonvarmistusjärjestelmää.

Työsuhdeautot otetaan ALD Automotiven:n kautta Hansel-puitesopimuksen mukaisesti. Hanselin kilpailutus takaa Finavialle ja muille Hansel-sopimuksen piiriin kuuluville yrityksille erittäin kilpailukykyiset hinnat.”Yhteistyö ALD:n kanssa on alkanut työsuhdeautopuolella 2000-luvun alussa. Hansel on kilpailuttanut ajoneuvot ja noudatamme näin ollen Hanselin autolistaa. Hanselin kautta hinta on niin edullinen, että autoja ei kannata ottaa muualta. Kilpailutus veisi myös meiltä aikaa”, Lindström sanoo.

Lindströmin mielestä autohankinnoissa on tärkeää yhden kumppanin malli. ”Pyrimme toiminnassamme siihen, että yhteistyökumppaneita olisi mahdollisimman vähän. Pelkästään laskujen tulva ja niiden käsittely maksaa”, Lindström sanoo. 

GTK / Pekka Väisänen

Geologian tutkimuskeskuksen eli GTK:n autoilla ajettiin vuonna 2014 yhteensä reilut 1,8 miljoonaa kilometriä. Maastotyössä erilaisiin mittauksiin, tutkimuksiin sekä näytteenottoon valitaan kuhunkin käyttötarpeeseen parhaiten soveltuva auto.

GTK:n autot hankitaan Hanselin puitesopimuksen mukaisesti ALD Automotivelta. Valtion yhteishankintayksikkö Hanselin toimesta kilpailuttamat sopimukset tuovat säästöä automenoissa. Väisänen kokee myös Hanselin tilausjärjestelmän helpoksi käyttää. ” Hanselin tilausjärjestelmä on kätevä käyttää. Sieltä saa tulostettua hintalaskelmat ja olemme koko ajan tietoisia miten tilaus etenee. GTK:lle Hanselin suurimpana etuna on helppous ja ajansäästö, kun meidän ei tarvitse lähteä kilpailuttamaan kaikkea itse” Väisänen kertoo.

Huoltoleasingin etuna on budjetteja laadittaessa varma kustannustieto etukäteen. Sopimusvälin ollessa neljä vuotta pysytään koko ajan toimintavarmassa uudehkossa autokalustossa. ”Hallinnollisesti on helpompaa, kun autoasiat on keskitetty yhdelle kumppanille. Laskut tulevat koontilaskuina, kustannusseuranta on helpompaa ja muodostuneet kustannukset on helposti jaettavissa autoja käyttäneille hankkeille talon sisällä”, Väisänen kertoo.

Ota yhteyttä
01040400