AJANKOHTAISIA AIHEITA

27kesä
2017

Suomalainen yritys mukana ALD Startup Challengen finaalissa Pariisissa 30.6.

Suomalainen yritys mukana ALD Startup Challengen finaalissa Pariisissa 30.6.

Ranskalainen autoalan yritys ALD Automotive on järjestänyt globaalin ALD Startup Challenge -kilpailun, jossa haastetaan startup-yritykset ratkaisemaan suurten kaupunkien pysäköintiongelmia digitaalisilla työkaluilla. Finaaliviisikossa on mukana myös suomalainen startup Witrafi.

Kaupunkien ja autojen määrän kasvaessa pysäköinnistä tulee yhä suurempi ongelma autoilijoille. Parkkipaikkoja on vaikea löytää ja niiden etsintään kuluu entistä enemmän aikaa. ALD Startup Challenge pyrkii vastaamaan näihin ongelmiin uusilla keinoilla.

- ALD etsii parhaita ratkaisuja paitsi asiakkaillemme myös yhteiskunnalle laajemminkin. Haluamme olla edelläkävijöitä liikkumisen ratkaisuissa ja koko liikenteen uudistamisessa. Teknologinen kehitys ja kaupungistuminen haastavat niin ihmiset, yritykset kuin kaupungitkin pohtimaan liikkumista uusista näkökulmista, ALD Automotiven Suomen kaupallinen johtaja Kari Kauppinen toteaa.

Yli 60 startup-yrityksen joukosta 20 eri maasta viiden finalistin joukkoon on selvinnyt myös suomalainen startup Witrafi. Witrafi pitchaa finaalissa ratkaisunsa siihen, miten autoilijat löytävät, varaavat, saavuttavat ja maksavat pysäköintipaikkansa aiempaa tehokkaammin.

- Olemme Witrafilla innoissamme menossa Pariisiin esittelemään täysin uutta, kokonaisvaltaista pysäköintiratkaisuamme. Meistä on hienoa, että pääsemme pitchaamaan nimenomaan ALD:lle, joka voi avata meille uusia kansainvälisiä kontakteja ja myyntikanavia, Witrafin toimitusjohtaja Sampsa Siitonen iloitsee.

Pysäköinti tulee Siitosen mukaan muuttumaan autoteknologian ja älyliikenteen kehittymisen myötä merkittävästi.

- Kun ihmiset eivät enää tulevaisuudessa itse aja autoja, niitä ei tarvitse perinteisessä mielessä pysäköidäkään, vaan autot siirtyvät itsenäisesti optimaalisempiin paikkoihin odottamaan. Pysäköintimaksut sulautuvat tiemaksuiksi, joissa maksetaan tiettyjen tieosuuksien käytöstä, ei parkkiruuduista, Siitonen visioi.

ALD Startup Challengen finaali järjestetään Pariisissa perjantaina 30.6.2017.

Lisätietoja:

Kari Kauppinen
kaupallinen johtaja
ALD Automotive
p. 040 730 2879

Sampsa Siitonen
toimitusjohtaja
Witrafi
p. 040 5798083

ALD Startup Challenge: https://www.agorize.com/en/challenges/ald-startup-challenge
Witrafi: https://witrafi.com/

Ota yhteyttä
010 404 00