AJANKOHTAISIA AIHEITA

09tammi
2017

Työsuhdeautojen TOP 10 -merkit Suomessa 2016

Työsuhdeautojen TOP 10 -merkit Suomessa 2016

Vuonna 2016 Suomen halutuimmaksi työsuhdeautoksi nousi Skoda. Seuraavat halutuimmat työsuhdeautomerkit olivat Volkswagen ja BMW.

ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastojen mukaan sijoilla 4-8 olivat Audi, Volvo, Ford, Mercedes-Benz ja Toyota. Kärkikymmenikön viimeiset sijat menivät Nissanille ja Opelille. Suosituimmat työsuhdeautomallit olivat Skoda Octavia, Volkswagen Passat ja Skoda Superb. Suomalaiset työsuhdeautoilijat ajoivat vuonna 2016 entistä ympäristöystävällisimmillä autoilla kuin muut autoilijat. Työsuhdeautoissa oli keskimäärin matalammat hiilidioksidipäästöt kuin yleisesti ensirekisteröidyissä henkilöautoissa.

Hankintatilastot perustuvat samaan Axus Finland -konserniin kuuluvien ALD Automotiven ja NF Fleet Oy:n leasingrekisteröintitietoihin Suomessa. ALD Automotive ja NF Fleet muodostavat yhdessä Suomen suurimman huoltoleasingalan asiantuntijayrityksen. Yhteensä hallinnoitava autokanta on Suomessa noin 22 000.

”Halutuimmiksi työsuhdeautoiksi suomalaiset valitsivat pääasiassa samoja merkkejä kuin vuonna 2015, mutta uudet markkinoille tulleet automallit näkyvät myös työsuhdeautoilussa. Skoda Superb ja Audi A4 ovat tuoneet uudet mallit, mikä on nostanut niiden sijoitusta edellisvuodesta. Yritysten autopolitiikoissa nousevat esiin kustannukset, ympäristön huomiointi ja henkilöstö. Henkilöstön näkökulmasta ratkaisevassa asemassa ovat turvallisuus ja ajomukavuus”, sanoo ALD Automotiven kaupallinen johtaja Kari Kauppinen.  

”Työsuhdeautoissa hyvin laaditun autopolitiikan merkitys edelleen kasvaa ja yritykset haluavat kumppanikseen toimijan, joka pystyy tuomaan kehitysideoita ja haastamaan rohkeasti olemassa olevat ratkaisut. Esimerkiksi lanseerasimme viime vuonna ALD Sharing -yhteiskäyttöpalvelun, joka voisi hyvin toimia työsuhdeautojen rinnalla yhtenä vaihtoehtona. Yritysautoissa trendinä on jo pitkään ollut se, että luovutaan autojen omistamisesta ja ulkoistetaan ne palveluyhtiölle. Nyt tämä ilmiö alkaa näkyä myös kuluttajasektorilla. Varsinkin Euroopassa tämä trendi on ollut viime vuosina erityisen voimakas. Leasingissä yritykset ja myös kuluttajat näkevät mahdollisuuden vapauttaa omaa pääomaa muuhun ja kokonaiskulujen ennakoimiseen. Leasing tarjoaa hyvän vaihtoehdon ennakoida ja seurata ajoihin liittyviä kuluja läpinäkyvästi. Näin ollen näemme kuluttajamarkkinan hyvin mielenkiintoisena myös meidän kannalta ja tämän osalta onkin odotettavissa uutta kerrottavaa alkuvuonna 2017”, Kauppinen jatkaa.

Työsuhdeautoilijat ajoivat ympäristöystävällisimmillä autoilla kuin muut autoilijat

ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastojen mukaan työsuhdeautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 116 grammaa kilometriä kohden, kun vuonna 2015 se oli 119. Hiilidioksidipäästöarvo on laskenut 20 prosenttia vuodesta 2010, jolloin se oli 145 grammaa kilometriä kohden. Trafin tuoreen tilaston mukaan vuonna 2016 ensirekisteröityneiden henkilöautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 120,3.  

”Yritykset korostavat vähäpäästöisyyttä enemmän kuin yksityisautoilijat. Työsuhdeautoissa hiilidioksidipäästöarvon trendi on tasaisen laskeva. Yritysten autopolitiikat päästörajoineen kannustavat edelleen vähäpäästöisyyteen. Erilaiset kompensaatiomallit, jotka ovat sidoksissa alhaisiin päästöihin, ovat vakiinnuttaneet asemansa yrityksissä. Tämä näkyy myös ALD:n autokannassa, jossa päästöt ovat laskeneet viidenneksen vuodesta 2010. Uskomme huoltoleasingin markkinan kasvavan 2017, koska sekä yritykset ja yksityiset henkilöt haluavat yhä selkeämmin ulkoistaa ajoneuvoista muodostuvat huolto- ja jäännösriskit ja omistaminen on yhä vähemmän itseisarvo”, Kauppinen jatkaa.

Suosituimmat yritysautomerkit Suomessa 2016

ALD Automotive ja NF Fleet (sijoitus suluissa vuonna 2015)

1. (1.) SKODA
2. (2.) VOLKSWAGEN
3. (3.) BMW
4. (4.) AUDI
5. (5.) VOLVO
6. (6.) FORD
7. (7.) MERCEDES-BENZ
8. (10.) TOYOTA
9. (8.) NISSAN
10. (9.) OPEL

Suosituimmat henkilöautomallit Suomessa 2016

ALD Automotive ja NF Fleet (sijoitus suluissa vuonna 2015)

1. (1.) SKODA OCTAVIA
2. (2.) VOLKSWAGEN PASSAT
3. (10.) SKODA SUPERB
4. (9.) AUDI A4
5. (4.) BMW 5-SARJA
6. (3.) VOLKSWAGEN GOLF
7. (5.) FORD MONDEO
8. (8.) VOLVO V60
9. (7.) BMW 3-SARJA
10. (6.) AUDI A3

Lähde: ALD Automotive ja NF Fleet ensirekisteröinnit 1−12/2016

Lisätietoja:
Pekka Kivinen
, Toimitusjohtaja, ALD Automotive, puh. 010 404 2211
Kari Kauppinen, Kaupallinen johtaja, ALD Automotive, puh. 040 730 2879

Ota yhteyttä
010 404 00